Pretraga

Ni državna natjecanja učenika u strukovnim vještinama neće se uopće održati

A- A+

WorldSkills Croatia naziv je velikog državnog natjecanja učenika strukovnih škola u njihovim vještinama. I ovo natjecanje je zbog pandemije otkazano, te se neće održati ni naknadno, kao ni natjecanja učenika iz drugih predmeta koje organizira AZOO.

WorldSkills Croatia 2019.| foto: Marko Matijević/srednja.hr

Državno natjecanje učenika strukovnih škola, WorldSkills Croatia 2020., trebalo se održati od 12. do 14. svibnja, no zbog pandemije koronavirusa je otkazano. Ovo natjecanje organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Izdvojeni članak

[FOTO] Tisuće ljudi na zatvaranju državnog natjecanja strukovnih škola

Kako stoji u dopisu koji su nam poslali, natjecanje je trebalo okupiti oko 1.500 akreditiranih sudionika te se očekivalo više od 15.000 posjetitelja.

U istome dopisu najavljuju natjecanje za sljedeće generacije u 2021. godini.

– Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih čvrsta je u odluci da u sljedećoj školskoj godini svi skupa izađemo još odlučniji, snažniji i povezaniji te održimo natjecanje strukovnih učenika i škola na najvišoj razini. Samim time ovu priliku ujedno koristimo i kao najavu Državnoga natjecanja učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2021. na kojemu vjerujemo da ćemo okupiti škole, učenike i nastavnike iz čitave Hrvatske, ali i brojne sudionike iz inozemstva, stoji u dopisu.