Pretraga

Nova anketa: Za koga ćete glasati u drugom krugu predsjedničkih izbora?

A- A+

U drugom krugu predsjedničkih izbora građani biraju između dva kandidata koja su u prvom krugu ostvarila najveći postotak glasova. To su aktualna predsjednica, kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović i bivši premijer, kandidat SDP-a Zoran Milanović. Drugi krug održava se u nedjelju, 5. siječnja, a mi vas pitamo kome ćete dati svoj glas.

Screenshot YouTube, montaža srednja.hr

Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović natječu se za petogodišnji mandat na Pantovčaku. Izbori se održavaju 5. siječnja, a njih dvoje u prvom krugu dobili su najviše glasova i tako ušli u drugi krug. Razlika među njima je bila nešto viša od 50.000 glasova u korist Milanovića. On je dobio 29,55% glasova, a Grabar-Kitarović 26,65%.

Izdvojeni članak

Internet je već prepun šala o izborima, izdvojili smo nekoliko nama najboljih

Kolinda Grabar-Kitarović aktualna je predsjednica države i kandidatkinja HDZ-a za novi mandat. Njezin program možete pronaći na dnu ovog teksta, kao i program kandidata SDP-a Zorana Milanovića.

Kolinda Grabar-Kitarović osnovnu školu završila je u Rijeci, nakon čega odlazi na srednjoškolsko obrazovanje u Los Alamos u SAD. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je engleski i španjolski jezik 1993., a 2015. je upisala poslijediplomski studij na FPZG-u.

Zoran Milanović nakon osnovne škole upisao je srednju školu Centar za upravu i pravosuđe (CUP), a Pravni fakultet u Zagrebu upisao je 1985. godine. Ondje mu je dodijeljena rektorova nagrada nakon iznimnog uspjeha koji je ostvario na natjecanju iz međunarodnog prava u Den Haagu. Na Flamanskom Sveučilištu u Belgiji magistrirao je pravo, a potom u Bruxellesu završio i poslijediplomski studij europskog i komparativnog prava 1998.

U našoj novoj anketi pitamo vas kome ćete dati glas u drugom krugu.

Program Kolinde Grabar-Kitarović (ako ne vidite dokument osvježite stranicu)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [7.87 MB]

Program Zorana Milanovića

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.48 MB]