Pretraga

Obitelji izgorjela kuća, učenici se pokrenuli i organizirali humanitarnu akciju: ‘Dvorana je bila puna’

A- A+

Maturanti i učenici Srednje škole ‘Ivan Švear’ Ivanić Grad izdvojene lokacije Križ organizirali su humanitarnu akciju ‘Vjeruj u ljubav’ za obitelj Tomašić kojoj je nedavno izgorjela kuća. Ovu školu i pohađa jedna učenica iz te obitelji, a prikupilo se gotovo 1.000 eura. U programu se predstavio školski bend, u sportskim aktivnostima natjecali su se učenici i profesori, a organiziran je i kviz znanja.

humanitarna akcija Križ

Humanitarna akcija učenika | foto: SŠ ‘Ivan Švear’ Ivanić Grad – izdvojena lokacija Križ (Robert Haim)

Učenici koji pohađaju izdvojenu lokaciju Križ Srednje škole ‘Ivan Švear’ Ivanić Grad proveli su humanitarnu akciju ovog Valentinova za tamošnju obitelj Tomašić čija je kuća nedavno izgorjela u požaru. Prvi razred ove srednje škole i pohađa jedna učenica iz te obitelji.

‘Sportska dvorana bila je puna, a posebnu sreću izazvao je dolazak obitelji Tomašić’

Kako nam je rekla nastavnica Iskra Matejak, program ‘Vjeruj u ljubav’ započeo je plesom maturanata, od valcera do modernog plesa. Nastavila je da su učenici čitali fragmente ljubavnih pisama slavnih osoba, a školski bend ‘Privatno vlasništvo’ svirao je popularne ljubavne pjesme. U sportskom dijelu bio je poligon, povlačenje užeta, nošenje lopte na strunjači i hokej s preprekama.

– Ekipe su bile miješanje – profesori i učenici. U završnom dijelu programa ove smo godine prvi put imali i Kahoot kviz općeg znanja u kojem je mogla sudjelovati publika. Prva tri mjesta u Kahoot kvizu nagrađena su prigodnim nagradama. Odaziv je bio odličan, Sportska dvorana u Križu puna, a posebnu sreću u učenicima izazvao je dolazak obitelji Tomašić koja je sa svojom djecom pratila cijeli spektakl. Sakupljeno je 915.51 eura, rekla nam je Matejak.

Izdvojeni članak
srednja škola križ i srednja škola jelsa

Znate li da u Hrvatskoj postoje i srednje područne škole? Osnovane su zbog prometne infrastrukture

Humanitarne akcije učenici provode već godinama

I proteklih godina učenici ove škole organizirali su humanitarne akcije. Matejak je navela da je organizacija zahtjevna, ali da su najveći dio posla uz nastavnike odradili maturanti 4.c razreda. Oni su, dodala je, sami izradili plakate i TikTok pozivnicu.

– Oni su pokazali poduzetnost, usmjerenost na cilj, snagu i volju da sve prođe onako kako su zamislili. Maturanti i ostali učenici SŠ Ivan Švear Ivanić Grad, izdvojena lokacija Križ, posljednjih desetak godina organiziraju događanje pod nazivom Božićni spektakl koji je uvijek humanitarnog karaktera, to jest donacijama građana sakupljamo novac za potrebite učenike naše škole ili naše sumještane koji su slabijeg socijalnog statusa. Ove godine zbog bolesti događaj je organiziran nešto kasnije, zaključila je Matejak.