Pretraga

Od sada možete snimati selfije na najvišoj točki Zagreba: Otvoren Vidikovac, studentima i učenicima popust

A- A+

Na najvišoj točki Zagreba za posjetitelje je otvoren Vidikovac Sljeme 360 na Sljemenskom tornju. Bit će otvoren sedam dana u tjednu u različitim terminima, a ulaz se naplaćuje, no za studente i učenike postoji popust. U narednim mjesecima uz vidikovac kao glavnu atrakciju planirani su brojni sadržaji. Planira se postavljanje stijene za penjanje u podnožju tornja, zipline s vrha tornja, rotirajući bar te muzej.

pogled sa sljemena

Foto: srednja.hr

Proteklog je vikenda otvorena nova atrakcija u Zagrebu, odnosno na njegovoj najvišoj točki – Vidikovac Sljeme 360 na 1.118 metara nadmorske visine na Sljemenskom tornju. S vidikovca se pruža najbolji pogled na Zagreb i okolicu, ali i na Zagorje s druge strane Medvednice.

Planira se napraviti zipline i toritajući bar

Vidikovac će biti otvoren sedam dana u tjednu, od ponedjeljka do nedjelje te će se naplaćivati ulaznice, a za studente i učenike osiguran je popust. Tako je normalna cijena ulaznice po osobi 10 eura, a za studente i učenike je 7,50 eura, dok je za mlađe od pet godina ulaz besplatan. Uz to, moguće je kupiti cjelogodišnje i trajne ulaznice.

Cijena cjelogodišnje ulaznice je 20 eura, a za studente i učenike od 12 do 18 godina 15 eura, a za učenike do 12 godina je 10 eura. Cijena trajne ulaznice 100 eura, odnosno za studente i učenike 75 eura.

– Vidikovac Sljeme ultimativni je selfie spot koji će vam omogućiti fotografije kojima ćete se rado pohvaliti svojim prijateljima i pratiteljima na društvenim mrežama. U narednim mjesecima i godinama, uz vidikovac kao glavnu atrakciju, planirani su brojni sadržaji, od kojih će neki predstavljati sinergiju turizma, sporta i rekreacije, adrenalinskih aktivnosti, muzeja i dr.. Od stijene za penjanje u podnožju tornja, zipline-a s vrha tornja, rotirajućeg bara, do muzeja najvećih uspjeha hrvatskog sporta, muzeja čokolade i drugi, stoji na stranici Vidikovca Sljeme.

Izdvojeni članak

Planirate odlazak na Sljeme? Ova aplikacija bit će vam najbolji prijatelji

Posjetitelje na vidikovcu očekuju razne atrakcije

Napominju da pristup tornju i vidikovcu može biti zatvoren zbog lošeg vremena,  kao i zbog zatvaranja pristupne ceste, servisa žičare, kvarova i/ili održavanja opreme u tornju ili kada se zbog dijela godine, na primjer van sezone, očekuje da na Sljemenu neće biti dovoljno posjetitelja. No, kada će Vidikovac Sljeme biti otvoren vikendima i praznicima, posjetitelje osim predivnog pogleda očekuju i razne atrakcije.

– Od organizirane promocije sokolarstva, uz promotivna polijetanja i slijetanja sokolova, promocije eno i eko proizvoda lokalnih proizvođača, dostupnih po nabavnim cijenama, do učestalih spontanih inspirativnih druženja i zabava uz pjesme planinara te zaljubljenika u prirodu iz Zagreba i okolice, ali i iz svih dijelova svijeta. Licencirani turistički vodič rado će vam pomoći pri orijentaciji, pokazati vam gdje se što nalazi, uz priču o tome, navode na web stranici Vidikovca Sljeme.