Pretraga

Planirate odlazak na Sljeme? Ova aplikacija bit će vam najbolji prijatelji

A- A+

Moje Sljeme aplikacija je namijenjena svima koji se ponekad znaju zaputiti na vrhove Medvednice. Riječ je o besplatnoj aplikaciji iza koje stoji Grad Zagreb, a koja korisnicima nudi sve relevantne informacije o stazama, planinarskim domovima i ostalim odredištima na Zagrebačkoj gori.

Screenshot: Google Play

Ako na Sljeme ne idete samo kako biste položili tjelesni na faksu, aplikacija Moje Sljeme idealna je za vas. Riječ je o besplatnoj aplikaciji koju je razvio Grad Zagreb za sve one koji se rekreativno znaju zaputiti na ‘pluća Zagreba’.

Aplikacija je dostupna za preuzimanje na Google Play Storeu i Apple App Storeu te je vrlo jednostavno za korištenje. Potrebna je na početku dozvoliti pristup internetskoj vezi i lokacijskim uslugama i to je u principu to.

Izdvojeni članak

Imate puno obaveza i želite se bolje organizirati? Ova aplikacija će vam u tome pomoći

Korisnici u aplikaciji mogu pronaći pregled svih označenih planinarskih staza grupiranih po vremenskom trajanju, odredišta koja se nalaze na ili blizu staze, istovremeno koristeći kartu za praćenje odabrane staze ili za ručni unos putanje do željenog odredišta

Dobra je vijest da će navigacija raditi čak i ako ostanete bez internetske veze, sve dok se karta staze prethodno učita u aplikaciji. Moguće je, također, dobivati obavijesti o udaljavanju sa staze, a postoji i opcija uspostavljanja poziva s hitnim službama, ako nešto pođe po zlu.

U aplikaciji Moje Sljeme vidljiva je i vremenska prognoza, kao i fotografije objekata te odredišta poput planinarskih domova, izvora i slično.