Pretraga

Oko drame na Pravnom oglasio se i dekan: ‘Ispričavam se svima koji nisu dobili odgovor kad su ga očekivali’

A- A+

Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu ovih su se dana pobunili jer im upisi nisu izvršeni na vrijeme, do 1. listopada kada je počela nova akademska godina. Neki od njih privremeno su tako ostali bez studentskih prava. O svemu se sada oglasio i Ivan Koprić, novi dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu. Ispričao se svima onima koji nisu dobili odgovor kad su ga očekivali.

pravni fakultet zagreb

Foto: srednja.hr

Upisi u novu akademsku godinu su mnogima vrlo vjerojatno najstresnija stvar na fakultetu, odmah negdje nakon polaganja ispita. Osim što je stresno odabrati koje predmete upisati, još je veći izazov posložiti si raspored koji je moguće pratiti tijekom cijele godine.

Osim tih ‘sitnica’, problem je i zato što ako se upis u novu godinu ne izvrši na vrijeme, studenti ostaju bez određenih studentskih prava. Na Pravnom fakultetu, gdje se upisi održavaju online, ove godine je došlo do velikog zastoja, pa su nam se tako studenti požalili da iako je rok za upis odavno prošao, oni i dalje nisu upisani. Više o tome možete pronaći ovdje.

Poslali smo i upit dekanu Pravnog fakulteta, koji je tek nedavno preuzeo tu dužnost. Donosimo i njegov odgovor.

Izdvojeni članak
pravni fakultet zagreb

Studenti stručnih studija sastat će se s novim dekanom Prava: Evo što ih muči

– Danas sam obavio zadnji dio primopredaje dužnosti s prijašnjom Upravom Fakulteta te nakon toga ispitao Vaše navode. Na sve naše studijske programe proteklih je dana upisano 5027 studenata dok još 110 studenata čeka upis, ispis ili rješenje molbe za izvanrednim upisom diplomskog rada ili odobrenje željenog mentora završnog odnosno diplomskog rada koji zbog toga čekaju cjeloviti upis za akademsku godinu 2021./2022. Najkasnije tijekom sutrašnjeg dana svih tih 110 studenata dobit će obavijest da će njihova molba biti riješena najkasnije do kraja ovoga tjedna. Ni jedan student neće izgubiti niti jedno pravo povezano s njegovim studentskim statusom. Upisi se i na drugim visokoškolskim ustanovama u Republici Hrvatskoj odvijaju još i tijekom dijela listopada te ni jedna od ustanova kod kojih se ostvaruju druga prava povezana sa studentskim statusom nema rokove koji bi eliminirali studente od pristupa tim pravima do kraja listopada.

Odredio sam da se na rješavanju zaostatka nastalog uslijed pandemije, odlaska službenika iz radnog odnosa i načinom rada sustava za prijavljivanje molbi angažira dodatno osoblje. Ispričavam se svima koji nisu dobili odgovor kad su ga očekivali. Uvjeren sam da se to za trajanja mandata moje Uprave više neće dogoditi, odgovorio nam je dekan Pravnog fakulteta.