Pretraga

Osamnaestogodišnjaku uplatila 3.800 kn za igraću konzolu, on je nikad nije dostavio: Čega ga kaznena prijava

A- A+

Osamnaestogodišnji mladić osumnjičen je da je prevario 45-godišnjakinju. Ona mu je uplatila 3.800 kuna za igraću konzolu, a on ju nikad nije dostavio, niti joj je vratio novce.

playstation igraća konzola

Ilustracija: Unsplash; JESHOOTS.COM

Zadarska policija zavlja da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog sumnje da je u travnju ove godine počinio kazneno djelo prevare.

Uzeo novac, a naručeno nije dostavio

Tinejdžer je, naime, na internetskom oglasniku oglasio prodaju igraće konzole. Nakon što je s 45-godišnjakinjom dogovorio kupnju te mu je ona putem internet bankarstva uplatila 3.800 kuna, osumnjičeni mladić naručenu joj konzolu nije isporučio, niti joj je vratio novac.

Prijavila ga je policiji, a nakon provedene istrage, zadarska Prva policijska postaja nadležnom je državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv mladića zbog kaznenog djela prijevare. Tu su priliku policijski službenici iskoristili i kako bi upozorili građane da budu na oprezu kada sudjeluju u online kupovini. To se posebno donosi na brigu kome se obraćaju za kupnju vrijednih materijalnih stvari, s kime sklapaju ugovorne odnose virtualno i pod kojim uvjetima.

Policija upozorila građane

Tu napominju da pozornost treba usmjeriti i na cijenu. Ako je nešto na internetskom oglasniku puno jeftinije u odnosu na cijenu, recimo, u dućanu, odnosno ostatku tržišta, to bi kupcima trebalo biti upozorenje da se možda radi o prevari. Konkretno, policija upozorava kada je u pitanju online kupovina od online osobe da se izbjegne slanje novca unaprijed.

Osim toga, ako je moguće, preporučuju da se kupac dogovori s prodavačem na način da prvo dobije robu, a tek ju onda plati. Isto tako upozoravaju građane da ne šalju novac nikome koga ne poznaju. Ako im se netko obrati online i traži novac, građane upućuju da dobro razmisle bi li na isti način predali taj iznos novca nepoznatoj osobi koju su negdje sreli.

playstation igraća konzola
Share via
Copy link
Powered by Social Snap