Pretraga

Otac napisao dirljivo pismo sinu homoseksualcu

A- A+

Zbog ogromne diskriminacije i mržnje homoseksualci čak i danas imaju velike probleme u svakodnevnim situacijama, posebice u tranzicijskim društvima među kojima se još uvijek nalazi i Hrvatska, voljeli mi to priznati ili ne. Jedini način prema prihvaćanju i toleranciji je obrazovanje i suosjećanje. A suosjećanje prema svom sinu homoseksualcu pokazao je otac koji je sinu napisao dirljivo pismo koje je u samo nekoliko sati obišlo internet i društvene mreže.

fckh8.com

Izdvojeni članak

Hrvatski srednjoškolci podijeljeni oko gay prava

Znanstvena istraživanja pokazuju da je 10% populacije homoseksualne spole orijentacije. U prijevodu, to znači da svatko od nas poznaje barem nekoliko homoseksualaca, bez obzira na to jesu li te osobe to obznanile ili ne. Unatoč tomu, diskriminacija homoseksualaca čak i danas doslovno buja, posebice među konzervativnom populacijom. Protivnici homoseksualizma često vole naglašavati kako se radi o nečemu što nije prirodno, normalno te se protivi i Božjim zakonima. Uz to ne zaboravljaju napomenti da se radi o modernom fenomenu za koji su krivi bezbožni i napačeni mediji koji truju mladi mozak i pretvaraju ga u devijantnu jedinku društva.

No, znanost i tu kaže svoje. Homoseksualizam je kroz povijest u mnogim društvima bio najnormalnija, pa čak i poželjna spolna orijentacija. Neke od ‘najmuževnijih’ ličnosti iz povijesti bili su homoseksualci kao i brojni znanstvenici koji su svoje vrijeme unaprijedili za velika dostignuća i pronalaske.

Kao i uvijek, one u manjini društva nastoje ušutkati pa i u ekstremnim slučajevima istrijebiti. Tako je bilo s nacionalnim manjinama, manjinskim religijskim zajednicama a onda i s homoseksualcima. Zbog toga su homoseksualci i danas diskriminirani kako u svakodnevnom životu, tako i na radnim mjestima, u religijskim zajednicama kojima pripadaju itd.

No, takvo nešto nije htio dopustiti jedan otac koji je slučajno čuo telefonski razgovor sina koji je svom momku pričao o svojim planovima da ‘izađe iz ormara’, tj. da prizna svoju seksualnu orijentaciju. Osviješteni otac preduhitrio je sina i napisao mu dirljivo pismo koje je u samo nekoliko sati obišlo internet;

Nate,
Slučajno sam čuo tvoj telefonski razgovor s Mikeom prošlu večer o svojim planovima da nam priznaš svoju seksualnu orijentaciju. Jedina stvar koju moraš planirati je da svaki dan kući nakon nastave dovedeš OJ-a i kruh. Mi smo vani, baš kao što si to sad i ti.

Znao sam da si gay otkad si imao šest godina. Volio sam te otkad si se rodio.

-Tata

P.S. Tvoja mama i ja mislimo da ste ti i Mike sladak par.