Pretraga

Otvara se novi studentski dom u još jednom gradu, a pokreću i jedan od najpoželjnijih studija

A- A+

Za šibenske studente i sve koji to postanu, studiranje je upravo postalo malo ljepše. Krajem lipnja očekuje se otvaranje novog studentskog doma Palacin čime će dobiti moderne sobe, novu menzu, kantinu na krovu doma, prostor za druženje, knjižnicu, privatni parking, ali i brutalan pogled na more iz svojih soba. Uz to, novost je i studij Sestrinstva kojeg pokreće Veleučilište u Šibeniku, za kojeg su nedavno dobili dopusnicu. Sestrinstvo je, inače, jedan od najatraktivnijih studija među maturantima.

Studentski dom Palacin

Pogled iz studentskog doma Palacin | Foto: SC Šibenik

Studenti se mogu radovati novom, modernom i povoljnom smještaju u Šibeniku, jer krajem mjeseca planirano je otvorenje novog studentskog doma Palacin. Novi dom vrijedan je 12 milijuna eura, a izgradnja je financirana uz pomoć sredstava europskih fondova i Grada Šibenika.

Dom s najljepšim pogledom

Studentski dom Palacin otvorit će vrata za 332 novih studenata koji će useliti u moderne sobe s vlastitim kupaonicama, mini kuhinjom i radnim prostorom. U sklopu doma otvorit će se i nova menza od 100 mjesta, a na zadnjem katu doma radit će i kantina s terasom.

Studenti će se družiti u zajedničkim prostorima opremljenim društvenim igrama. Uz to, tu su i mini teretana te knjižnica i čitaonica, a oko doma je osiguran i besplatan parking.

Studentski dom Palacin

Soba u novoizgrađenom studentskom domu Palacin s pogledom na more | Foto: SC Šibenik

Smještaj u domu mogli bi dobiti svi koji ga zatraže

Studentski dom Palacin je, inače, okružen zelenilom i borovom šumom, ali u blizini glavne prometnice zahvaljujući kojoj je dobro povezan s ostatkom grada. Njegove buduće stanare posebno oduševljava činjenica da je samo 50 metara udaljen od obale, tako da će iz svojih soba imati odličan pogled na naše lijepo more.

Zbog povećeg smještajnog kapaciteta doma, očekuje se da će pravo na smještaj u domu ostvariti svi budući i sadašnji studenti koji ga budu zatražili.

Studentski dom Palacin

Novoizgrađeni studentski dom Palacin | Foto: SC Šibenik

Pokrenuli popularan studij

Studentima će nadohvat ruke biti i Veleučilište u Šibeniku koje izvodi pet stručnih prijediplomskih studija, a novitet je i stručni prijediplomski studij Sestrinstva. Planiran je upis 40 izvanrednih studenata koji će s nastavom krenuti već najesen. Natječaj za upis već je pokrenut.

Studij Sestrinstva je, inače, među maturantima jedan od najpoželjnijih. Pokretanjem tog studija, Veleučilište se ubrojilo u rijetke visokoobrazovne ustanove u Hrvatskoj koje mogu izvoditi studij iz područja biomedicine i zdravstva, rekli su nam s Veleučilišta. Ponose se tom činjenicom, a očekuju i da će novi studij postati prekretnica u razvoju visokog obrazovanja u Šibeniku.

Uz to, maturanti mogu upisati stručne prijediplomske studije Turističkog menadžmenta, Poslovne informatike i Prometa te Upravni studij. Jedna od najvećih prednosti njihovih studija je i praksa – svi studenti odrade 450 sati prakse u tvrtkama. Na taj način, osim teorijskog znanja, uče i kako je raditi u struci.

veleučilište u šibeniku

Prostor Veleučilišta u Šibeniku | Foto: Veleučilište u Šibeniku

Kakav je studentski život u Šibeniku?

U Šibeniku se već duže vremena ulaže u kvalitetu studentskog iskustva, pa je tako 2020. godine dovršena obnova Veleučilišta. Ugrađen je i lift za osobe s invaliditetom, a studenti su dobili i novu knjižnicu i čitaonicu.

U blizini Veleučilišta je i studentski restoran u kojem studenti provode vrijeme između predavanja. Studentski centar Šibenik brine o prehrani i zapošljavaju studenata. Budući da je riječ o turističkom mjestu, studentskih poslova i prilika za rad ne manjka, ali troškovi života prilagođeni su prosječnom studentskom budžetu.

Uz sve to, Šibenik je poznat kao grad glazbe, festivala, povijesti i kulture. Budući da je smješten između dva nacionalna parka, Krke i Kornata, i ljubitelji sporta i prirode pronaći će nešto za sebe. Želite li studirati u opuštenom mediteranskom ugođaju Šibenika, proučite web stranicu Veleučilišta u Šibeniku.


Tekst je nastao u suradnji Native studija portala srednja.hr i Veleučilišta u Šibeniku