Pretraga

U još jednom gradu pokrenut diplomski studij sestrinstva, ali upisuju samo izvanredne studente

A- A+

Preddiplomski studiji sestrinstva među poželjnijima su među srednjoškolcima koji nastavljaju svoje obrazovanje na višoj razini. Po završetku te razine mnogi žele i na diplomski, a jedan od gradova koji po novome nude diplomski studij sestrinstva je Bjelovar. No, u prvu godinu mogu se upisati samo izvanredni studenti.

Ilustracija: Pexels

Oni su završili preddiplomski studij sestrinstva i planiraju nastaviti svoje školovanje na diplomskoj razini uskoro će to moći na Veleučilištu u Bjelovaru. Ta je visokoškolska ustanova zadovoljila sve uvjete za pokretanje diplomskog studija sestrinstva na kojem će se nastava izvoditi od 2024./2025. akademske godine.

–  Imamo preko tisuću završenih prijediplomskih studenata sestrinstva od kojih je veliki broj izrazio želju za nastavkom studiranja baš na našoj ustanovi. Isto tako, biomedicina i sestrinstvo su struke koje se brzo razvijaju te smo u obvezi osigurati našim studentima kontinuirano usavršavanje i napredovanje u struci, kaže za srednja.hr Zrinka Puharić, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru.

Izdvojeni članak
Obnova zgrade studentskog doma

Kroz 10 mjeseci još jedan grad dobiva studentski dom na četiri etaže, imat će i menzu

Otkriva i kako će se u prvu generaciju diplomskog studija sestrinstva upisivati 60 studenata, ali u izvanrednom statusu, kako navodi dekanica.

– Interes za preddiplomski studij je velik, a isto takav očekujemo i na diplomskom studiju, kaže Puharić.

Inače, kako smo nedavno pisali, kroz desetak mjeseci studenti Veleučilišta u Bjelovaru dobit će i studentski dom s menzom. Za tu se namjenu obnavlja zgrada bivšeg Doma učenika srednjih škola.

–  Studentski dom u centru grada udaljen stotinjak metara od Veleučilišta san je svih naših studenata. Budući će moći primiti šezdesetak studenata, uvjerena sam da će se još veći broj mladih odlučiti studirati baš u Bjelovaru, zaključuje Puharić.