Pretraga

Otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec: Plenković je tamo mahao lopatom prije četiri godine

A- A+

Nova školska zgrada baptističke Srednje škole Čakovec svečano je otvorena u četvrtak. Još se planira izgradnja sportske dvorane, a sveukupno projekt košta sedam milijuna eura. Nova zgrada u cijelosti je financirana donacijama, no svejedno su otvorenju prisustvovali tehnički predsjednik Vlade Andrej Plenković i tehnički ministar obrazovanja Radovan Fuchs. Plenković je, podsjetimo, prije četiri godine lopatom sipao beton na kamen temeljac za ovu školu uz sviranje trubača.

Nova zgrada baptističke Srednje škole Čakovec svečano je otvorena u četvrtak. Kako je otkrila ravnateljica škole Gordana Ramušćak, u dugoročnom je planu još izgradnja sportske dvorane.

Ova škola broji preko 400 učenika, od jeseni dobiva novi smjer

– Ukupna vrijednost škole i dvorane dosegnut će 7,2 milijuna eura, a u realizaciju prve i druge faze uložena su 3,2 milijuna eura. Zgrada je u cijelosti financirana putem donacija, kazala je Ramušćak i dodala da je ovo dan u kojem se slavi dosezanje suvremenih uvjeta za inovativno obrazovanje.

Glavni donator ove obnove je Friedholm Loh, njemački poduzetnik i osnivač zaklade ‘Wertestarter’. Kazao je da je nova škola zapravo dar od Boga, stoji na stranicama Međimurske županije. Srednja škola Čakovec prva je kršćanska škola u Međimurju koja učenike upisuje od 2010. godine, a broji preko 400 učenika. Osnivači su joj Savez baptističkih Crkava RH i Baptistička crkva s pastoralnim centrom u Čakovcu. Ima smjerove gimnazije i medicinskih zanimanja, a od jeseni upisivat će i farmaceutskog tehničara.

Izdvojeni članak
Osnovna škola Horvati

Zagreb dobiva novu osnovnu školu s dvije sportske dvorane: Stara će biti srušena

Plenković je ovdje prije četiri godine polagao kamen temeljac uz skladbu ‘Milost’

– Naša svijest o važnosti obrazovanja pokazuje da je upravo to područje broj jedan na ljestvici prioriteta Međimurske županije jer smatramo da je svaka regija onoliko uspješna i prosperitetna koliko ulaže u svoje mlade i u obrazovanje. Zato smo kandidirali 17 projekata uređenja škola u vlasništvu županije te čekamo suglasnosti resornog Ministarstva kako bismo u sve naše obrazovne ustanove uveli jednosmjensku nastavu, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Na svečanom otvorenju škole bili su, unatoč tome što je nova zgrada škole u potpunosti financirana iz donacija, Andrej Plenković i Radovan Fuchs iz trenutne tehničke Vlade te HDZ-ova eurozastupnica Sunčana Glavak, koja je pohađala školu u Čakovcu. Kamen-temeljac za ovu školsku zgradu položen je u lipnju 2020., a  tome je prisustvovao i tadašnji premijer Plenković, neposredno pred parlamentarne izbore. Plenković je lopatom sipao beton na kamen temeljac dok su sa strane svirali trubači i to skladbu ‘Milost’. Nakon što je to učinio uslijedio je pljesak i uzvik ‘Bravo’.