Pretraga

Gradi se nova škola: Pogledajte kako je premijer u ritmu glazbe zamahivao lopatom

A- A+

Postavljanje kamena temeljca nove zgrade baptističke Srednje škole Čakovec nasmijalo je javnost. Naime, dok je premijer Andrej Plenković, nekoliko dana prije izbora, lopatom sipao beton na kamen temeljac, svirali su trubači.

ilustracija: Srednja škola Čakovec

U vrijeme bilo koje predizborne kampanje često se polažu kameni temeljci, a jedno takvo postavljanje u aktualnoj kampanji nasmijalo je javnost.

Premijer se prvi primio lopate (doduše, samo nakratko)

Naime, na postavljanje kamena temeljca nove zgrade Srednje škole Čakovec.

Na videu, koji je na Twitteru podijelio RTL-ov Ivan Skorin, čuje se američka kršćanska pjesma When the Saints Go Marching In (na hrvatski prevedena kao ‘U onaj dan’).

Nakon što su radnici postavili kamen temeljac, počela je svirati Milost, a premijer se uhvatio lopate i zasuo temeljac betonom.

Baptisti otvorili školu

Inače, Srednja škola Čakovec diči se nazivom prve kršćanske škole u Međimurju.

Izdvojeni članak

10 škola u Međimurskoj županiji koje su upisali najbolji učenici

Prema Sudskom registru, školu su osnovali Savez baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj i Baptistička crkva s pastoralnim centrom Čakovec.

– Danas, u desetoj godini rada, naša škola broji 467 učenika u 20 razrednih odjela. Sretni smo što smo osnovali školu koja njeguje kršćanske vrijednosti jer mlade ljude želimo odgajati u skladu s moralnim načelima koja će im jamčiti život ispunjen ljubavlju i poštenjem. Iskreno vjerujemo kako ćemo tako pridonijeti napretku i oplemenjivanju ne samo pojedinaca nego i društva u cjelini, piše na stranicama škole.

Osim gimnazijskog, učenike upisuju i u programe za medicinska sestre/tehničare, fizioterapeutske tehničare i njegovatelje.

Na školskim stranicama hvale se i kako će svoj dan ‘desetogodišnjakinja dobiti i poseban dar’, novu školsku zgradu.

Otkrili su i kako bi ona trebala izgledati.

Gradi se nova škola: Pogledajte kako je premijer u ritmu glazbe zamahivao lopatom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap