Pretraga

Ovakav adventski kalendar još niste vidjeli: Crveni križ ima super akciju koja uključuje učenike

A- A+

Mnogi u predbožićno vrijeme imaju običaj otvarati adventske kalendare. Najčešće je riječ o onima u kojima se skrivaju slatkiši. Princip je takav da se manja kartonska kutija sastoji od onoliko ‘prozorčića’ koliko je dana adventa, a svakog dana otvara se jedan iza kojeg se nalazi slatkiš. Poseban adventski kalendar sastavio je Crveni križ u Zagrebu, a riječ je o akciji koja će se provoditi s učenicima. Ideja je da oni, ali i ostali građani, svakog dana adventa Socijalnom dućanu doniraju određenu namirnicu ili potrepštinu.

Advenski kalendar Crvenog križa

Iz zagrebačkog Crvenog križa javljaju kako je započela humanitarna akcija ‘Adventski kalenDar solidarnosti’, kroz koju osnovnoškolci i srednjoškolci tijekom došašća mogu darivati potrebite obitelji na području Zagreba. Ideja je da svi koji to mogu, ne samo učenici, u Socijalni dućan doniraju točno određene potrepštine i namirnice prema kalendaru Crvenog križa.

– Osnaživanjem humanitarnih akcija u školama trudimo se poticati djecu i mlade na humanost, solidarnost i filantropiju te buditi svijest o pomaganju i ukazati na probleme siromaštva koje je sve prisutnije među nama. Pozivamo i vas da se uključite u ovu humanitarnu akciju. Prehrambene i higijenske potrepštine donirajte u Socijalni dućan GDCK Zagreb, na adresi Heinzelova ulica 64-66 u Zagrebu, od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati, piše u priopćenju zagrebačkog Crvenog križa.

Akcija je osmišljena povodom nadolazećeg Tjedna solidarnosti koji će se obilježavati u razdoblju od 8. do 15. prosinca.

– Ova humanitarna akcija sastavni je dio osjetljivosti i brige za socijalno isključene osobe o kojima brine Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb. Osnaživanjem humanitarnih akcija u osnovnim i srednjim školama trudimo se poticati djecu i mlade na humanost, solidarnost i filantropiju te buditi svijest o pomaganju i ukazati na probleme siromaštva koje je sve prisutnije među nama. Kako sve ne bi ostalo samo na pukom darivanju, osmislili smo i kreativne zadatke u sklopu kalendara. Osim prehrambenih i higijenskih proizvoda koji će se moći donirati za korisnike Socijalnog dućana, učenike će se poticati i na kvalitetno provođenje vremena sa svojima najmilijima, izražavanje poštovanja nepoznatim osobama, praštanje prijateljima, ali i druga dobra djela i plemenite aktivnosti, piše u priopćenju Crvenog križa.