Pretraga

Ove stvari definitivno trebate učiniti prije 30-te

A- A+

Nitko ne smatra da avanturizam i neobični postupci u životu trebaju prestati u 20-ima, ali defenitivno je neke stvari lakše učiniti dok ste mlađi. Tada manje vijećate i razmišljate o mogućim posljedicama, koje su zapravo vrlo imaginarne. S druge strane većina nas ima manje slobode, a više odgovornosti u 30-ima zbog poslovnih i obiteljskih razloga. Stoga evo nekolicina stvari, koje trebate učiniti prije svoje 30-te.

Sam po sebi ulazak u 30-te nije ništa spektakularno, ali nekako ga sugestivno vezujemo za životni period u kojem imamo više odgovornosti i obveza, a manje slobode i vremena za uživanje. Stoga kako ne bi žalili za stvarima koje ste žarko željeli učiniti, odvažite se na njih još u 20-ima. Evo koje su to stvari koje bi trebalo uraditi do svoje 30-te, prema Business Insideru.

Izdvojeni članak

Deset navika koje će vas učiniti uspješnima u 20-im godinama

Otputujte na egzotično mjesto

Nije nam svima pojam egzotičnoga istovjetan, ali bilo da žudite za Sejšelima, Las Vegasom, Tajlandom ili Indiji, odvažite se na takvo putovanje.

Neobični prizori koje ćete doživjeti, ostat će vam zauvijek u sjećanju i biti rado pokretana tema u razgovorima.

Ručak u skupom i svjetski (nadaleko) poznatom restoranu

Iako su cijene u njemu visoke, vrhunski gastro doživljaj svakako treba jednom iskusiti.

Partijanje do zore u velikom gradu

Nije važno radi li se o Pragu, Londonu, Beču ili New Yorku. Količina doživljaja kroz koju ćete proći na cjelonoćnom partijanju u velikom gradu, sigurno će vam poslužiti kao dobro iskustvo kako stvari trebaju, a kako ne trebaju izgledati.

Izdvojeni članak

Stvari koje ćete učiniti prvog semestra fakulteta i nikada više

Vožnja u autu iz snova

Preferencije su ponovno različite. Mercedes, Bentley ili Tesla? Odaberite svoga favorita te si priuštite testnu vožnju.

Skok s padobranom ili Bungee Jumping

Ako ne patite od visinskog straha, ovo je prava adrenalinska injekcija.

Osvojite planinski vrh

Ovo uistinu nije financijski zahtjevna zadaća. Fizički malo više, ali sami si odredite koliki bi vrh zadovoljio vaše avanturističke potrebe. Je li to Dinara ili Triglav?

Naučite novi jezik

Zadaća je teška, ali jednom kada uspijete zadovoljstvu neće biti kraja, a naravno i korist je tu. Dok smo mlađi lakše se upijaju nove informacije pa je do 30-te ipak jednostavnije naučiti strani jezik.

Izdvojeni članak

Razlozi zbog kojih nećete učiniti ništa od svog života

Postanite dijelom sportskog tima

Ne morate biti sjajni nogometaš, košarkaš, rukometaš i slično, ali uključivanje u sportski tim, razvit će vam neke osobine poput zajedništva i dijeljenja zasluga i propusta, a uz to ćete i uživati u igri.

Volontirajte ili budite mentor

Ako već imate mogućnost i znanje da nekoga podučite ili mu pomognete, pogotovo u slučaju da su djeca u pitanju, zašto to i ne učiniti. Zadovoljstvo poslije toga je neupitno.

Javite se na natječaj za posao iz snova

Svjesni ste da za posao za koji aplicirate imate dvije od 12 kvalifikacija koje se traže. Nema veze prijavite se pa što bude. Jedno je sigurno. Ništa time ne gubite, a utažili ste svoju želju.

Odlazak na veliki sportski događaj

Nedavno završeno Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu bio je za mnoge malo prevelik zalogaj. Međutim, Europsko prvenstvo 2016. je u ne tako dalekoj Francuskoj.

Tu su i velika natjecanja u drugim sportovima i Olimpijske igre. Osjećaj prisustvovanja jednom ovakvom događaju je nezaboravan.