Pretraga

Stvari koje ćete učiniti prvog semestra fakulteta i nikada više

A- A+

Pri kretanju na fakultet svatko ima neka očekivanja kako bi to sve skupa trebalo izgledati. Vaše ponašanje i razmišljanje tijekom prvog semestra bit će bitno drugačije od onoga kako će izgledati ostatak studiranja. Tijekom prvih nekoliko mjeseci fakulteta radit ćete stvari koje više nikad poslije nećete činiti.

Vjerojatno planirate svoj studentski život, nimalo svjesni da će on sasvim drugačije izgledati od onoga što ste si stvorili u glavi. Postoje stvari koje samo brucoši rade i to samo tijekom prvog semestra na faksu. Pročitajte koje ćete stvari učiniti samo tijekom tog razdoblja i nikada više.

Izdvojeni članak

Stvari koje vam nitko neće reći o prvoj godini faksa

Nošenje fakultetskog znakovlja

Brucoši su skloni svuda uokolo šetati u majicama s logom fakulteta ili sveučilišta, bez obzira na sve. Nakon tog prvog razdoblja, te će vam majice služiti samo za spavanje i valjanje po sobi na kauču. Također, nećete svakodnevno igrati frizbi na livadi kod doma, jer ćete se pretvoriti u lijenčinu kojoj se neće dati niti na jutarnje predavanje. Osim toga, na početku ćete hrabro sjedati za stol u menzi s nepoznatim ljudima, u nadi da ćete upoznati novog prijatelja/prijateljicu, no male su šanse da se to dogodi. Stoga ćete na kraju od toga odustati i ukoliko budete dolazili sami na obrok, samo promatrati ljude uokolo.

Kupovanje originalnih knjiga

Možda ćete smatrati da trebate kupiti svaku knjigu u silabusu, no ne budite ludi. Sve se može iskopirati, a profesora koji kaže kako morate imati njegovu originalnu knjigu, nemojte poslušati – iskopirajte knjigu u prvoj kopiraonici. Također planirate i pročitati sve ono što vam je zadano, no nakon prvih kolokvija shvatit ćete da je bolje i lakše selektivno učiti, odnosno jednostavno ignorirati neke dijelove literature i nadati se najboljem.

Sve koje upoznate, dodajete na Facebook

U žaru upoznavanja novih ljudi koje će se događati svakodnevno, odmah ćete svakog dodati na Facebook, za što ćete kasnije shvatiti da je bila velika greška. Ne dodajte na mrežu svaku osobu koju upoznate, nema smisla. Ako se netko od njih i pokaže kao kul osoba za druženje, moglo bi vam se dogoditi da ostajete budni cijelu noć kako bi vodili ozbiljne kvazi-intelektualne debate.

Izdvojeni članak

Evo kako rasturiti prvu godinu faksa

Tulum u pet kvadratnih metara

Jednom ćete sigurno prirediti tulum u svojoj minijaturnoj studentskoj sobici, što vam više neće samo tako pasti na pamet jer ćete shvatit da je druženje bolje preseliti u nečiji stan ili klupicu u parku. Koliko god hladno bilo vani. Vjerojatno ćete se jako napiti, a onda sljedeći dan pretjerivati u prepričavanju koliko ste se jako otrovali alkoholom. Spomenut ćete kako imate rupe u sjećanju, ali i ispričati cijelu noć u detalje.

Bit ćete spremni ugostiti cijelu ekipu prijatelja svog prijatelja, jer nemaju gdje spavati nakon koncerta, bez obzira što u sobi jedva ima mjesta za vas i što jednom od njih nesnosno smrde noge. No, ništa od toga neće vam smetati, jer ste brucoš i skroz ste ‘nabrijani’ na ludi studentski život te sve što ide s tim. Nakon prve godine, krenuti ćete u reprogram samog sebe, odlučiti promijeniti dosta stvari u svojem životu, no naravno, nećete to učiniti. Sretno!

Stvari koje ćete učiniti prvog semestra fakulteta i nikada više
Share via
Copy link
Powered by Social Snap