Pretraga

Ove zaista interesantne činjenice sigurno niste još čuli

A- A+

Reddit je nedavno postavio pitanje svojim korisnicima o tome koja je najzanimljivija i najčudnija činjenica koju su čuli. U odgovorima se zbilja svašta može naći, pa vam prenosimo najzanimljivije od njih.

Svijet je prepun interesantnih činjenica, i uvijek možemo čuti nešto novo što nismo znali. Korisnici Reddita nedavno su naveli koje su to najčudnije i najzanimljivije činjenice koje su ikad čuli, a mi smo odabrali one najinteresantnije.

Izdvojeni članak

Najzanimljivije činjenice o spavanju za studente i školarce

1. Mogućih iteracija u igri šaha ima više nego atoma u svemiru kakvog ga znamo.

2. Fotonu treba 40 tisuća godina da dođe od jezgre sunca do površine, ali samo osam minuta da doputuje ostatak puta do Zemlje.

3. Milijun i dvjesto tisuća komaraca od kojih bi svaki jednom povukao krv trebalo bi da kompletno isiše krv iz prosječnog čovjeka.

4. Mali postotak statičkog elektriciteta koji možete vidjeti na ‘mrtvim’ tv kanalima ostao je od radijacije koju je uzrokovao Veliki prasak. Zapravo možemo vidjeti preostali efekt stvaranja Svemira.

5. Pismo su samostalno izumili Egipćani, Sumeran, Kinezi i Maje.

Izdvojeni članak

Deset nepoznatih činjenica o poznatim izumima

6. Kada bi se maknuo sav prazan prostor iz atoma koji čine svako biće na zemlji, cijela svjetska populacija bi stala u jednu jabuku.

7. Med se ne može pokvariti, što znači da bi normalno mogli jesti med star primjerice tri tisuće godina.

8. Kada bi se nekako pronašao način da se izvuče svo zlato iz zemljine jezgre, tlo cijelog planeta moglo bi se njime pokriti u sloju koji bi bio čovjeku do koljena.

9. Španjolska nacionalna himna nema nikakvih riječi.

10. I mrtvi ljudi se mogu naježiti.