Pretraga

Ovo su imena naših učenika koji su najbrži za tipkovnicom: U minuti natipkao 487 znakova

A- A+

Čak 487,3 neto znaka u minuti natipkao je najbolji učenik na državnom prvenstvu u daktilografiji. Na natjecanju je sudjelovalo 125 natjecatelja, od kojih su njih 113 srednjoškolci. Kada je riječ o učenicima u dobi od 13 do 17 godina, pobjedu je odnio Neo Novaković iz Prve ekonomske škole u Zagrebu, a u kategoriji juniora od 17 do 20 godina najbolji je bio Leo Alagić iz Uprave škole Zagreb, koji je natipkao čak 487,3 znakova u minuti!

Foto: John Schnobrich; Unsplash

Proteklog tjedna održano je online državno prvenstvo u kompjutorskoj daktilografiji, koje je organiziralo Hrvatsko stenografsko društvo. Sudjelovalo je ukupno 125 natjecatelja, od kojih 12 u skupini vrhunskih profesionalnih daktilografa iz Zagreba, Ivankova, Velike Gorice i Dubrovnika te 113 srednjoškolaca, podijeljenih u dvije dobne skupine (učenici od 13 do 16 godina i juniori od 17 do 20 godina) iz 20 škola iz cijele Hrvatske.

Kako su priopćili organizatori, u skupini od 17 do 20 godina, u disciplini 10-minutnog online prijepisa, prvo mjesto osvojio je učenik Upravne škole Zagreb Leo Alagić s 487,3 znaka u minuti. Drugo mjesto osvojila je Marija Farena iz Ekonomsko-birotehničke škole Slavonski Brod (406,0), a treće Magdalena Marjanović (347,2) također iz Ekonomsko-birotehničke škole Slavonski Brod. U skupini natjecatelja od 13 do 16 godina, također u disciplini 10-minutnog online prijepisa teksta, prvo mjesto zauzeo je Neo Novaković, učenik Prve ekonomske škole iz Zagreba s 336,4 znakova u minuti. Drugi je Ivor Šustar (301,0) iz Prve ekonomske škole u Zagrebu, a treća Tea Baranašić (284,8) iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar.

U disciplini prijepisa teksta (Text production), natjecanju u A skupini, 30-minutnom prijepisu, pobijedio je Stjepan Džalto s rezultatom 487,3 neto znaka u minuti. Tablicu s cjelokupnim rezultatima možete vidjeti ovdje.

– Svečano proglašenje rezultata također je održano online putem Google Meet platforme, Instagrama i Facebooka Hrvatskog stenografskog društva. Svi uspješni natjecatelji dobit će diplome, a prva tri mjesta osvajaju vrijedne nagrade. Za prvo mjesto u sve tri kategorije natjecatelji će dobiti mehaničku tipkovnicu UVI Gear Pride Mini, za drugo mjesto tipkovnicu TRUST GXT 835 Azor Illuminated Gaming i za treće mjesto slušalice SPEED-LINK Legatos Stereo Gaming. Natjecatelji koji su osvojili prva tri mjesta u sve tri kategorije dobili su i medalju u trajno vlasništvo, priopćili su organizatori.