Pretraga

Ovo su učenici koji su najbolji u hrvatskom, pogledajte i iz kojih škola dolaze

A- A+

Čak 148 učenika, što starijih osnovaca, što srednjoškolaca, odmjerilo je svoje snage, ili bolje rečeno znanja, na nedavno održanom državnom natjecanju iz hrvatskog jezika. Sada su objavljeni i rezultati natjecanja. Zanimljivo je da najbolji dolaze iz različitih krajeva Hrvatske.

Ispit mature iz Hrvatskog jezika

Ispit iz Hrvatskog jezika | foto: srednja.hr

Nedavno su izašli rezultati državnih natjecanja iz matematike i engleskog jezika, a sada su poznati i oni iz hrvatskog. Državno natjecanje u tom školskom predmetu zaključeno je prije nekoliko dana, a na njemu je sudjelovalo 148 učenika, 121 mentor i 27 članova državnoga povjerenstva. Domaćin je bila Osnovna škola Petra Zoranića Jasenice.

Tko su najbolji srednjoškolci na državnom iz hrvatskog?

Kada je riječ o srednjoškolcima, u kategoriji prvih razreda najviše bodova ostvario je Ivan Klarin, učenik Gimnazije Frane Petrića u Zadru. Među srednjoškolcima u drugom razredu najbolji je bio Luka Primorac, učenik XV. gimnazije u Zagrebu.

U kategoriji trećih razreda srednje na državnom iz hrvatskog najviše je bodova osvojio Vili Novak iz Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu. Učenik Žarko Ivan Sušac bio je, pak, najbolji među maturantima, a dolazi iz Gimnazije i ekonomske škole Benedikta Kotruljevića s pravom javnosti u Zagrebu.

Izdvojeni članak
matura matematika kalkulator

Objavljena imena najboljih učenika u matematici: Pogledajte tko su i iz kojih škola dolaze

U osnovnim školama natjecanje se provodi za sedmaše i osmaše

Za osnovne se škole državno natjecanje iz hrvatskog provodi se samo među učenicima sedmih i osmih razreda. Među sedmašima je najbolja bila Lana Šalković, koja dolazi iz Osnovne škole Side Košutić u Radoboju. U kategoriji državnog natjecanja iz hrvatskog za osme razrede, prvo mjesto osvojila je Mia Šimunović iz Osnovne škole Retkovec u Zagrebu.

Podsjetimo i da u našoj Alumni bazi možete vidjeti imena naših najuspješnijih učenika na natjecanjima, sve dobitnike Oskara znanja od 2005. godine. Poredak svih učenika koji su sudjelovali na ovogodišnjem državnom natjecanju iz Hrvatskog nalazi se u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab