Pretraga

Pitali smo Agenciju hoće li se natjecanja učenika održavati uživo ili online, evo što kažu

A- A+

Nedavno je Agencija za odgoj i obrazovanje objavila vremenik ovogodišnjih natjecanja i smotri. Prva, ona na školskoj razini, započinju već u siječnju. Pitali smo Agenciju za odgoj i obrazovanje kako će se ona uopće odvijati, s obzirom na epidemiju koja još uvijek traje.

Ilustracija: Unsplash

Protekle dvije godine bile su poprilično turbulentne i kada su u pitanju natjecanja učenika. Sada već postoji iskustvo njihove provedbe online, ali većina se slaže da je format uživo i dalje nezamjenjiv. Nakon što je objavljen vremenik natjecanja iz kojeg je vidljivo kako prva na školskoj razini kreću već u siječnju, Agenciju za odgoj i obrazovanje (AZOO) u čijoj je nadležnosti provedba, pitali smo hoće li se ona održavati uživo ili online.

Sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji

– Školska razina natjecanja i smotri u školskoj godini 2021./2022. godini održat će se u matičnim školama učenika koji su prijavljeni za pojedino natjecanje, odnosno smotru, prema objavljenom vremeniku, odgovaraju nam iz AZOO-a.

Plan je da se uživo održe i županijska te državna natjecanja, no to će ovisiti o tijeku epidemije.

– Agencija za odgoj i obrazovanje je pripremajući Vremenik natjecanja i smotri za 2021./2022. školsku godinu pretpostavila da će se županijska i državna natjecanja održati na klasični način, međutim svjesni aktualne epidemije održavanje natjecanja i smotri prilagodit ćemo organizaciji nastave i epidemiološkoj situaciji. Prije početka svake razine natjecanja i smotri Agencija za odgoj i obrazovanje tražit će preporuku i mišljenje Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo o načinim i mogućnostima provedbe županijski, odnosno državnih natjecanja/ smotri. Ovisno o situaciji organizirat ćemo provedbu pojedinog natjecanja/smotre i o tome obavijesti sve sudionike natjecanja. Ukoliko situacije ne bude dozvoljavala provedbu natjecanja i smotri uživo, organizirat ćemo ih kao i prošle školske godine u online okruženju, kažu iz AZOO-a.

Izdvojeni članak

Objavljeni datumi svih natjecanja i smotri učenika u školskoj godini 2021./2022.

Učenici koji su u izolaciji moći će sudjelovati online

Dodaju da će detaljne upute i smjernice biti objavljene na internetskoj stranici AZOO-a te će Državna povjerenstva svakoga pojedinoga natjecanja i smotre dostaviti na vrijeme školama i županijskim povjerenstvima detaljan opis tijeka njihove provedbe.

– Naglašavamo da svi učenici kojima je na dan održavanja pojedinoga natjecanja izrečena mjera samoizolacija/izolacije imaju pravo sudjelovati na natjecanju u online okruženju. U tom slučaju učenici će na službeni e-mail [email protected] biti dostavljen ispit, kažu nam za kraj iz AZOO-a.