Pretraga

Počelo produljenje i izrada studentskih i učeničkih pokaza ZET-a: Obratite pozornost na par detalja

A- A+

Od 20. kolovoza studenti i učenici mogu produljiti postojeći ili izraditi novi pokaz za javni gradski prijevoz u Zagrebu, za predstojeću akademsku odnosno školsku godinu. Prošlogodišnje učeničke pretplatne karte valjane su do 30. rujna, dok iz ZET-a napominju kako su studentski statusi valjani do 31. listopada. Daljnje je pak produljenje profila preduvjet za sve korisničke skupine u kontekstu kupnje mjesečnih ili godišnjih kupona.

Foto: Srednja.hr

Učenici koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti učenički status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a, uz ovjereni obrazac Zahtjeva, a studenti mogu već sada temeljem elektroničke baze (ISAK) produljiti svoj studentski status.

Produljenje statusa besplatno

Izdvojeni članak

Doznajte što vam ZET-ovi vozači i kontrolori ne smiju raditi

Treba naglasiti da se produljenje statusa ne naplaćuje, niti treba nova fotografija (pod uvjetom da je fotografija primjerena godinama starosti). Prilikom dolaska na prodajno mjesto, jednostavno se ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

– Prateći suvremene modele poslovanja, a s ciljem podizanja učeničkih i studentskih standarda, za učenike od 2. rujna, a za studente od 20. kolovoza, bit će omogućeno i znatno jednostavnije produljenje postojećih Pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, koje će se moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i kioscima ugovornih partnera (Tisak i iNovine), navode iz ZET-a.

Dodaju da će tako produljenje profila na pretplatnim kartama, zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK), biti omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu i to bez prethodnog ovjeravanja Zahtjeva ZET-a u tajništvima obrazovnih institucija.

No, unatoč povezanosti sustava, može se dogoditi da se netko neće nalaziti unutar njega. U tom je slučaju, za produljenje profila postojećih pretplatnih karata, potrebno dostaviti na prodajno mjesto ZET-a i prethodno ovjeren obrazac Zahtjeva.

Malo drugačija procedura za prvašiće i brucoše iz mjesta u okolici Zagreba

Izdvojeni članak

Gospodo stariji, nikad vam se neću ustati u tramvaju: Imam više nego dobar razlog da sjedim

Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine, kojima je prebivalište na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi Grada

Redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra, Stupnik, i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine.

Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine, s područja Velike Gorice i Zaprešića, za produljenje profila neće trebati ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već će potrebno ažuriranje podataka na postojećoj Pretplatnoj karti moći obaviti, već od utorka, 20. kolovoza na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima Tiska i iNovina, ukoliko će se nalaziti u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.

Iz ZET-a na kraju upućuju i upozoravaju nove korisnike da ZET karticu izrade što prije, jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice nije zamjena za valjanu kartu!