Pretraga

Saznajte što sve trebate učiniti za izradu odnosno produljenje pokaza ZET-a

A- A+

Od prošlog utorka, 16. kolovoza, Zagrebački električni tramvaj počeo je s procedurom produljenja postojećih ili izradom novih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima, za novu školsku i akademsku godinu 2016./2017.

Fotomontaža / srednja.hr

U službenoj obavijesti na stranicama ZET-a stoji da učenici i studenti koji već imaju pretplatnu kartu, ne trebaju izrađivati novu, no trebaju, uz ovjereni Zahtjev ZET-a, produljiti učenički, odnosno studentski status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a.

Izdvojeni članak

Iskusni ‘tramvajski švercer’ otkrio tajne i probleme svog zanata

Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija, već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

Izrada pokaza svega 30 kuna

Za produljenje statusa ili izradu nove kartice potrebno je ispuniti i ovjeriti zahtjev za izdavanje ZET kartice (dostupan ispod ovog paragrafa), a studenti trebaju donijeti i indeks s upisanim tekućim semestrom akademske godine te osobnu iskaznicu.

Prilikom izrade nove kartice treba priložiti i fotografiju dimenzija 3 x 3,5 cm, a izrada se naplaćuje 30 kuna. U najkraćem roku kartica će, nakon izrade, biti dostavljena na kućnu adresu ili prodajno mjesto, ovisno o želji putnika.

Početkom rujna, ZET će omogućiti znatno jednostavnije produljenje postojećih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz. Tako će produljenje profila na pretplatnim kartama biti omogućeno i na svim kioscima Tiska i iNovina.

Zahtjev ZET- A Za Učenike i Studente 2017. by srednja.hr on Scribd

No, može i bez prethodnog ovjeravanja u obrazovnoj instituciji

Zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK) polaznici onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu, moći će produljiti profil na postojećoj karti bez prethodnog ovjeravanja bilo kakvih dokumenata u tajništvima obrazovnih institucija.

Ukoliko se netko od korisnika neće nalaziti u sustavu, za produljenje profila postojećih pretplatnih karata, također će trebati predati ovjeren Zahtjev ZET-a, jer prijevoznik preuzima postojeće podatke iz elektroničkih baza (e-Matica i ISAK).

Ipak, još uvijek se zahtjevi za izradu novih pretplatnih karata ili produljenje statusa na postojećim, mogu predati, isključivo na prodajnim mjestima ZET-a!

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja podsjećaju da je produljenje korisničkog profila u skladu s tekućom školskom i akademskom godinom preduvjet za kupnju pretplatnog kupona po povlaštenoj cijeni.

Učenički statusi od prošle školske godine vrijede do 30. rujna, a studentski do 31. listopada.