Pretraga

Počinju zimski praznici, pitamo vas: Treba li se ukinuti njihovo izvođenje u dva dijela i vratiti kalendar na staro?

A- A+

Za 454 tisuće učenika osnovnih i srednjih škola počinje prvi dio zimskih praznika. Prvi, jer se prema službenoj odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja i ove godine ti zimski praznici izvode u dva dijela. U anketi vas pitamo – treba li ukinuti dvodijelne zimske praznike i vratiti njihovo jednodijelno izvođenje?

grudanje_praznici

Foto: Pexels

Za većinu učenika koji su nastavu pohađali u prijepodnevnoj smjeni prvo polugodište je završeno, a za one u popodnevnoj posljednje će zvono zazvoniti za par sati. Počinju zimski praznici, točnije njihov prvi dio. Prema službenom kalendaru Ministarstva znanosti i obrazovanja, prvi dan praznika je 27. prosinca i ovaj prvi dio zimskih praznika službeno traje do 5. siječnja 2023. godine. Sijedi blagdan Sveta tri kralja pa vikend i učenici se u klupe vraćaju 9. siječnja.

No to nije sve od zimskih praznika – oni se i ove godine, kao i posljednjih nekoliko, izvode u dva dijela. Drugi dio zimskoga odmora za učenike, kaže službeni kalendar Ministarstva, počinje 20. veljače 2023. godine i završava 24. veljače 2023. godine, s tim da nastava počinje 27. veljače 2023. godine.

Izdvojeni članak
učionica razred

Školski kalendar s praznicima za 2022. 2023. školsku godinu

Iako su se mnogi do sada priviknuli na to, upravo odredba da se zimski praznici izvode u dva dijela svake godine kod objave školskog kalendara izaziva dosta velike rasprave te su stavovi oko toga poprilično podijeljeni. Stoga smo vas odlučili kroz anketu pitati – treba li ukinuti dvodijelne zimske praznike i vratiti u školski kalendar jednodijelno izvođenje zimskih praznika?

Treba li ukinuti dvodijelne zimske praznike i vratiti u školski kalendar jednodijelno izvođenje zimskih praznika?