Pretraga

Pogledajte koja su najplaćenija zanimanja u metropoli

A- A+

Podaci Državnog zavoda za statistiku pokazali su kako je u prvoj polovici godine prosječna zagrebačka neto plaća bila nominalno veća za 1,3 u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Zagrepčani imaju najveće plaće u odnosu na druge regije zemlje, a najviše zarađuju računalni programeri i savjetnici.

Po podacima zagrebačkog odjela za statistiku, prosječna neto plaća za lipanj u zagrebačkom gospodarstvu iznosila je 6.457 kuna, a u izvangospodarskim djelatnostima 6.295 kuna. Zagreb je grad u kojemu se najviše zarađuje, a to se poglavito odnosi na računalno programiranje i savjetovanje, te promidžbu i istraživanje tržišta, piše tportal.

Izdvojeni članak

FER organizira najbolju ljetnu praksu: Mnoge tvrtke ponude stalan posao praktikantima nakon diplomiranja

Računalni programeri i savjetnici u Zagrebu zarađuju otprilike 10.806 kuna, dok stručnjaci za reklamiranje i propagandu, te istraživanje tržišta zarađuju prosječnu neto plaću od 10.806 kuna, pokazali su podaci za lipanj.

Dobro su plaćeni i zaposleni u zračnom prijevozu u Zagrebu, čija je plaća iznosila 9.763 kune neto, te radnici koji su zaposleni na vađenju nafte i prirodnog plina, koji su zaradili 9.644 kune. Ni zaposlenima u šumarstvu i sječi drva nije loše, budući da su zaradili 9.228 kuna neto. Najniže su neto plaće u Zagrebu za lipanj imali radnici zaposleni u zaštitnim i istražnim djelatnostima, koji su zaradili plaću od tek 3.068 kuna neto.