Pretraga

Pogledajte koji su učenici najbolji u Hrvatskom u čitavoj državi te iz kojih škola dolaze

A- A+

Početkom svibnja održano je državno natjecanje iz Hrvatskog jezika. Konačne rezultate Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je ovih dana, čime su poznata imena najboljih kao i iz kojih škola dolaze.

Foto: Ben Mullins, Unsplash

Državna razina Natjecanja iz hrvatskoga jezika održala se od 3. do 5. svibnja, a učenici koji su stekli pravo sudjelovanja ispit su pisali u svojoj matičnoj školi. Nakon roka za prigovore i odgovora na njih, Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je i rezultate državne razine natjecanja.

Srednja škola

U kategoriji natjecanja za prve razrede srednjih škola pobjedila je Lana Radošić iz Gimnazije Požega. Samo tri boda manje imala je Lea Jurina iz SŠ Ivan Švear Ivanić grad koja je bila druga, a treće mjesto osvojila je Marta Rimac iz I. gimnazije u Zagrebu.

Među drugašima je najbolja bila Petra Koceić-Bilan iz III. gimnazije u Splitu. Drugi je u kategoriji za ovaj razred bio iz Daniel Čulin iz IV. gimnazije Marko Marulić Split. Treće mjesto s sistim brojem bodova dijeli čak četvero učenika Dorotea Prosnik iz III. gimnazije u Zagrebu, Kristina Čajko iz Gimnazije A.G. Matoša u Zaboku, Tom Kovačić iz Prirodoslovne škole V. Preloga u Zagrebu i Ivana Maršić iz Gimnazije dr. Mate Ujevića u Imotskom.

U kategoriji trećih razreda srednjih škola, najbolji je bio Matija Čepulić Polgar iz XV. gimnazije u Zagrebu. Svojim je znanjem drugo mjesto zaradila Marija Franić iz III. gimnazije Split, dok je treća bila Katarina Rajković iz Gimnazije Tituša Brezovačkog u Zagrebu.

Među maturantima je najbolja bila Gabrijela Soldan iz I. gimnazije u Zagrebu. Drugo mjesto dijele Hana Vlahov iz Gimnazije Franje Petrića u Zadru te Ema Šepl iz Gimnazie Daruvar.

Osnovna škola

Kada je riječ o osnovcima, Agencija je objavila rezultate za sedme i osme razrede. Leda Đuretek iz OŠ Dobriše Ceesarića u Zagrebu najbolja je u kategoriji sedmih razreda, dok je druga bila Dea Mračkovski iz OŠ Rudeš, a treće mjesto osvojila je Lucija Botica iz OŠ Savski Gaj u Zagrebu.

Antonela Žuža iz OŠ Stanovi u Zadru bila je najbolja među osmašima. Drugo mjesto u kategoriji za taj razred osvojila je Pera Križanović iz Oš Ivana Cankara u Zagebu, a treći je bio Maro Primorac iz OŠ Vladimira Nazora u Zagrebu.

Cjelovite rezultate možete pogledati u tablicama ispod, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.52 MB]