Pretraga

Pojavila se informacija da je u Zagrebu upitan jesenski vozni red kad krene škola, evo što kažu iz ZET-a

A- A+

Tijekom školskih praznika, bilo zimskih bilo onih ljetnih, ZET prorjeđuje polaske tramvaja i autobusa, a tako je bilo i uoči ovih. Iz sindikata ZET-a mogle su se čuti poruke kako je, zbog nedostatka radnika na velikom broju radnih mjesta, upitan povratak jesenskog voznog reda. Međutim, iz ZET-a kažu da se jesenski vozni red u ponedjeljak vraća.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Još uvijen nema prevelike gužve u javnom prijevozu u Zagrebu, ali broj putnika naglo će se povećati u ponedjeljak. Tada, naime, kreće nastava u novoj školskoj godini te će tramvaje i autobuse u ranim jutarnjim te popodnevnim satima ispuniti đaci. Prije tjedan dana Dražen Jović, predsjednik sindikata Zagrebačkog holdinga – ZET izjavio je za RTL.hr kako je upitan jesenski vozni red tramvaja i autobusa, a kao razlog je naveo nedostatak električara i bravara, radnika koji rade svakog dana.

– Od 5. rujna u primjeni će biti jesenski vozni red koji podrazumijeva intenzivnije polaske, odnosno kao što se primjenjivao prije ljeta. Dakako, prometni planovi su podložni izmjenama i nisu trajnog karaktera te se sukladno situaciji mogu prilagoditi, a s ciljem održivosti prijevozne usluge, odgovaraju nam iz službe za odnose s javnošću ZET-a.

Izdvojeni članak

[Aplikacija tjedna] Pomoću ove aplikacije odsad detaljno možete pratiti gdje je koji tramvaj ili bus ZET-a

Ali, da ZET-u zaista nedostaje radnika u više područja, pokazuje i javni poziv objavljen na njihovim stranicama proteklog tjedna. Putem njega traže se radnici za 22 radna mjesta, a osim vozača autobusa i vozača-parkirača, traže se autoelektričari, autogumari, automehaničari, bravari, čistači, električari, monteri, kotlovničari…

No, iz ZET-a u odgovoru tvrde i kako poskupljenje energenata do kojeg je došlo ne utječe na realizaciju prijevozne usluge. Ipak, nisu konkretno odgovorili na pitanje hoće li zbog toga doći do poskupljenja karata i pokaza.

– Riječ je o situaciji koja utječe na cjelokupno gospodarstvo te kao što je gradonačelnik, gospodin Tomašević ranije izjavio, očekuju se razgovori, odnosno koordinacije na razini Vlade, stoga je trenutno nezahvalno predviđati eventualne daljnje korake shodno situaciji, stoji u odgovoru na dio upita vezan uz cijene pokaza i karata.