Pretraga

[Aplikacija tjedna] Pomoću ove aplikacije odsad detaljno možete pratiti gdje je koji tramvaj ili bus ZET-a

A- A+

ZET info popularna je aplikacija za praćenje zagrebačkog javnog prijevoza, koju je moguće besplatno preuzeti na Google Play Storeu i Apple App Storeu. Osim voznog reda, ruta te obavijesti o događajima u prometu, ZET info ima još jedan koristan dodatak.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

ZET info poznata je aplikacija među Zagrepčanima. Ona, naime, pruža korisnicima uvid u vozni red, rutu vozila, omogućuje im da prijavljuju teškoće u prometu, a odnedavno prati i poziciju autobusa ili tramvaja u stvarnom vremenu.

Pri prvom pokretanju aplikacije, korisnici će se naći na početnom zaslonu koji prikazuje obavijesti. Tu se, dakle, osim novosti o samoj aplikaciji, mogu pronaći i službene ZET-ove obavijesti o izvanrednim regulacijama u prometu, kao i prijave korisnika.

Izdvojeni članak

[Aplikacija tjedna] Prepoznavanje biljaka vam zadaje frustracije? Postoji aplikacija koja će vam to olakšati

Uz odjeljak za obavijesti, tu je i vjerojatno najvažniji odjeljak za vozni red. Tamo se, naravno, mogu pronaći informacije o voznom redu i stanice svih ZET-ovih autobusa te tramvaja, a one linije s kojima se često vozite, moguće je dodati i u favorite.

No, najnovija i najzanimljivija opcija u ZET info aplikaciji, definitivno je mogućnost praćenje pozicije autobusa i tramvaja u stvarnom vremenu. Međutim, treba napomenuti da je riječ o funkciji koja je još u testnoj fazi, pa su moguća neka odstupanja.

Ona trenutno funkcionira tako da otiđete na odjeljak ‘Vozni red’, izaberete liniju koju želite pratiti, nakon čega će vam se prikazati zelena točkica pored naziva stanice, a koja će označavati poziciju tramvaja ili autobusa.

Screenshot: ZET info

To, u praksi, funkcionira sasvim pristojno. Ponekad se, doduše, zna dogoditi da autobus ‘preskoči’ nekoliko stanica, najčešće one na koje nije stao. Na to, nažalost, aplikacija ne može utjecati, nego ZET-ov GPS sustav.

U svakom slučaju, riječ je o korisnom dodatku kojeg uvijek možete uzeti kao neki okvirni orijentir.