Pretraga

Policija istražuje još jedan slučaj vršnjačkog nasilja u Splitu: Dječaka zavezali za stup?

A- A+

Nakon slučaja vršnjačkog nasilja prema maloljetnici čija se snimka maltretiranja proširila društvenim mrežama za Uskrs, policija u Splitu istražuje još jedan mogući slučaj. Navodno su dvojica tinejdžera zavezala dječaka za stup te mu trakom zalijepila usta. Majka dječaka u Facebook grupi tražila je čovjeka koji je pomogao njenom sinu pa je ispričala što se navodno dogodilo. Iz PU splitsko-dalmatinske su nam samo potvrdili kako je kriminalističko istraživanje o ovom incidentu u tijeku.

grad split crno-bijelo riva

Foto: Unsplash

Iako su praznici i učenici nisu u školi, vršnjačko nasilje događa se i izvan učionica. Nakon što smo nedavno svjedočili maltretiranju maloljetnice u Splitu, sada se pojavila informacija kako je na području Splita nedavno zabilježen još jedan slučaj vršnjačkog nasilja. Naime, majka dječaka je u jednoj Facebook grupi tražila pomoć jer pretpostavlja da su njenog sina dvojica tinejdžera zavezala za stup i zalijepila mu usta.

Majka je u svojoj objavi napisala kako je u potrazi za čovjekom koji je pomogao njenom sinu, ali i da poznaje tinejdžere koji su ga napali. Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske su nam samo potvrdili kako je kriminalističko istraživanje o ovom slučaju u tijeku. Ako policija utvrdi okolnosti koje je majka navela u Facebook objavi, bit će to drugi slučaj vršnjačkog nasilja u svega nekoliko dana samo na području Splita.

Izdvojeni članak
u pozadini crno bijele ruke koje s ebrane, naprijed u boji pravobranitlejica za djecu helenca pirnat dragičević

Pravobraniteljica o vršnjačkom nasilju u Splitu: ‘Veliki izazovi stavljeni su pred roditelje’

Podsjetimo, tijekom vikenda se društvenim mrežama proširila snimka vršnjačkog nasilja u kojemu se mogla vidjeti maloljetna djevojčica koja kleči na ulici, dok je njene vršnjakinje verbalno i fizički maltretiraju i zlostavljaju. Policija je u tom slučaju privela četiri maloljetne osobe protiv kojih će biti podignuta optužnica, a sve češće slučajeve vršnjačkog nasilja za naš je portal komentirala i pravobraniteljica za djecu.


Zabrinutost za sebe ili dobrobit drugog djeteta prijavi policiji on line – ovdje. Žrtva si zlostavljanja ili misliš da se to događa nekome koga poznaješ – brineš što učiniti – Prijavi online – ovdje.

Pogledaj poveznicu Sigurnost djece kako bi saznao više o mogućnostima pomoći i zaštite od spolnog iskorištavanja putem Interneta i drugim važim stvarima za sigurnost tebe ili drugog djeteta. Svoje sumnje ili zabrinutost možeš prijaviti i anonimno.

Djeca i mladi su svakodnevno izloženi različitim oblicima zlostavljanja i iskorištavanja – pomozi svojom prijavom – znamo kako ćemo dijete zaštiti. Dodatne informacije možeš pogledati u poveznici Zlostavljanje putem Interneta i Seksualno zlostavljanje.