Pretraga

Policija provodi istragu zbog hakiranja stranica Tehničke škole Ruđer Bošković

A- A+

Web stranice Tehničke škole Ruđer Bošković iz Zagreba hakirane su protekli vikend, a jedna od njih još nije osposobljena. Policija provodi istragu, a link koji je bio postavljen na stranicu vodio je na Facebook page LulzSec Croatia. Hakeri su u rubriku vijesti dodali svoju, a u njoj su tražili otkaz za jednog profesora.

Screenshot ss-tehnicka-rboskovic.zg.skole.hr

Dvije web stranice popularne Tehničke škole Ruđer Bošković iz Zagreba hakirane su, a riječ je o www.ss-tehnicka-rboskovic-zg.skole.hr i www.tsrb.hr. Dok je prva vraćena u funkciju, druga još nije. Naime, ona je bila na CMS platformi Joomla, a sada je na Worpressu s nepotpunim podacima.

Hakeri su ostavili link na Facebook LulzSec Croatia uz poruku da je sigurnost samo iluzija te da stranica ima slabu zaštitu. Također, okomilili su se na profesora računalstva.

– Pozdrav za stare iskompleksirane profesore! Nakon Acunetixa, padate i vi lagano! Pozdravljamo najgoreg prof. Zlatka iz računalstva koji tlači, vrijeđa i omalovažava učenike. Pošto škola nije htjela napraviti ništa po pitanju toga, odlučio sam to ovdje javno napisati, napisali su hakeri kao vijest na portalu škole. Na drugom webu je stajala obavijest ‘Otkaz za Zlatka’.

Iz škole nisu htjeli ništa komentirati jer je u tijeku policijska istraga, a na Facebook pageu škole pojavila se obavijest o hakiranju koja je naknadno uklonjena.