Pretraga

Korisnici WhatsAppa na udaru hakera: Ako dobijete ovu poruku – ne otvarajte poveznicu

A- A+

Korisnici WhatsAppa još jednom su na udaru hakera. Ovih dana tom platformom kruži poruka koja nudi ružičastu verziju aplikacije, a riječ je o opasnom virusu.

Foto: Rachit Tank za Unsplash

Dio korisnika trenutno najpopularnije aplikacije za razmjenu poruka, WhatsApp, ovih je dana dobio poruku u kojoj im se nudi da putem priložene poveznice preuzmu ružičastu verziju aplikacije, tzv. WhatsApp Pink. Preuzimanjem se kao poznata zelena tema WhatsAppa pretvara u roza boju. Neki korisnici otvorili su poveznicu, a drugi je proslijedili bez provjere o čemu je riječ.

No, otvaranjem poveznice WhatsApp korisnika neće dobiti ružičastu temu. Zapravo je, upozorili su cyber stručnjaci, riječ o virusu putem kojega hakeri mogu ostvariti pristup mobilnom uređaju korisnika i svim ondje pohranjenim podacima.

Ovo nije prvo puta da su korisnici WhatsAppa na udaru hakera, a jedan od razloga je i taj da se lančane poruke vrlo brzo i jednostavno šire putem WhatsApp grupa. Jedini način na koji korisnici mogu ostati sigurni je taj da ne otvaraju sumnjive poruke te da redovito prate novosti vezane uz aplikaciju koje WhatsApp objavljuje na svom službenom blogu.