Pretraga

Povjerenstvo počelo s edukacijama maturanata o sukobu interesa, evo u kojim će sve školama biti

A- A+

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa počelo je s edukacijom maturanata o važnosti prepoznavanja i sprječavanja sukoba interesa, započevši s učenicima Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu. Ova inicijativa, sukladna Akcijskom planu za provedbu Strategije za sprječavanje korupcije, obuhvaća praktične primjere iz Zakona o sprečavanju sukoba interesa te će se proširiti na druge škole diljem Hrvatske.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Prvi put od svog osnutka, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa educirat će maturanate o sukoba interesa i njegovu sprječavanju, a prve će s tom temom upoznati učenike Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu.

– Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, u skladu s Akcijskim planom za provedbu Strategije za sprječavanje korupcije za razdoblje 2021.-2030.g., od 12. veljače kreće s održavanjem edukacija u zagrebačkim srednjim školama. Navedene edukacije namijenjene su učenicima završnih razreda srednjih škola te im je cilj upoznati učenike s odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa, situacijama sukoba interesa i radom Povjerenstva kroz praktične primjere, napominju.

Izdvojeni članak
Studenti na predavanju, Ekonomski fakultet u Zagrebu

Ovo su, nakon prvog tjedna prijava u 2024., najpopularniji studiji među maturantima

Edukacije će voditi predsjednica i članovi Povjerenstva te službenici Ureda Povjerenstva prema programu koji, za sada, uključuje učenike Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu (12. veljače i 14. veljače),  II. gimnazije u Zagrebu  (4., 6. i 7. ožujka) te Upravne škole u Zagrebu (5. ožujka) s ciljem da se iste nastave provoditi i u drugim srednjim školama u Zagrebu i ostalim gradovima u Republici Hrvatskoj.