Pretraga

Poznato je kada će se dodijeliti Oskari znanja najboljim učenicima: Imamo listu dobitnika

A- A+

Oskar znanja, dodjela najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju, održat će se u petak. Agencija za odgoj i obrazovanje priprema posebnu emisiju posvećenu najboljim hrvatskim učenicima, pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u protekloj školskoj godini.

Dodjela Oskara znanja

Prizor iz prošlogodišnje emisije za dodjelu Oskara znanja
Foto: Youtube screenshot; Agencija za odgoj i obrazovanje

Ove godine na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu Oskar znanja osvojio je 231 učenik, a za pobjedu na međunarodnim natjecanjima Oskarom znanja bit će nagrađena 83 učenika.

Opet samo emisija

Svakako valja spomenuti i njihove učitelje i nastavnike mentore, koji su ih pripremali, pratili i motivirali za natjecanja, a koji će biti pohvaljeni za trud i rad s učenicima. U emisiji Oskar znanja AZOO će predstaviti najbolje učenike iz različitih škola u Hrvatskoj koji su ispričali svoju priču, što ih motivira, veseli, ljuti, kako se pripremaju za natjecanja, koji su im planovi… U programu će sudjelovati mladi glazbeni i plesni talenti, pobjednici državnog Natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa, a gostovat će i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i ravnateljica AZOO-a Dubravka Brezak Stamać.

– Nadali smo se da ćemo uživo ugostiti sve naše oskarovce, uručiti im nagradu koju su zaslužili svojim radom, talentom i zalaganjem. Zato smo odgodili dodjelu nagrade s lipnja na rujan, ali situacija je i dalje takva da smo se, nakon uspješno odrađene prve online dodjele Oskara znanja, odlučili i ohrabrili ponoviti i pripremiti emisiju posvećenu najboljim učenicima, istaknula je Brezak Stamać.

Učenici se moraju najaviti

Emisija će se emitirati putem Youtube kanala i na Facebook stranici Oskar znanja. Skulptura Oskara znanja, koja predstavlja stablo s krošnjom ljudskoga mozga, a koju učenici dobivaju za svoje sjajne uspjehe na državnoj razini natjecanja, rad je učenice Chiare Cetušić iz Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zagreba.

Skulpture i priznanja učenicima te pohvalnice mentorima bit će dostavljene poštom učenicima diljem Hrvatske u njihove matične škole, a učenike i profesore Grada Zagreba i Zagrebačke županije AZOO moli da uz prethodnu najavu na [email protected] dođu po svoj Oskar znanja u Agenciju za odgoj i obrazovanje (Donje Svetice 38, Zagreb).

U tablicama ispod možete vidjeti popis dobitnika Oskara znanja za proteklu školsku godinu. U prvom se nalazi lista pobjednika državnih natjecanja, a u drugom dobitnika međunarodnih medalja. (Napomena: ako vam se dokumenti ne prikazuju, potrebno je osvježiti stranicu)

DRŽAVNI PRVACI

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [199.08 KB]

MEĐUNARODNI PRVACI

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [98.29 KB]