Pretraga

Preminula od posljedica nesreće na satu vožnje: Tragična smrt maturantice potresla stanovnike susjedne BiH

A- A+

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se u utorak dogodila kod Cazina u Bosni i Hercegovini poginula je 18-godišnja maturantica Amina Beširević. U trenutku nesreće djevojka je bila na satu vožnje u automobilu jedne autoškole.

foto: pixabay

Kako prenose bosanskohercegovački portali, stanovnici susjedne BiH potreseni su smrću maturantice koja je preminula uslijed ozlieda zadobivenih u teškoj prometnoj nesreći. Avaz.ba piše kako je djevojka u trenutku nesreće bila na satu vožnje, a u strahovitom sudaru s kamionom lakše je ozlijeđen njen instruktor.

Izdvojeni članak

Preminuo ravnatelj velikogoričke Srednje strukovne škole: ‘Živio je za školu i učenike’

Nesreća se dogodila na cesti Cazin – Lojićka, na u opasnom zavoju gdje su se i ranije često događale nesreće, piše spomenuti izvor. Osim policije i Hitne pomoći, na lice mjesta izašli su i cazinski vatrogasci, koji su pomagali u izvlačenju nastradalih.

Da je riječ o njihovoj učenici, potvrdili su iz II. srednje škole Cazin, odakle su se putem društvenih mreža oprostili od Amine.

– S dubokim bolom obavještavamo naše učenike, profesore i ostale građane da je danas u teškoj prometnoj nesreći život izgubila učenica naše Škole odjeljenja IV AT (arhitektonski tehničar) Beširević Amina. Draga naša Amina, molimo Boga dragog da ti oprosti grijehe i podari ljepote dženneta. Ostaješ u divnim sjećanjima svojih razrednih kolega, razrednice, profesora i ostalog osoblja naše Škole. U ime svih uposlenih izražavamo saučešće i dijelimo bol sa porodicom, stoji u poruci koju potpisuje ravnatelj škole, profesor Haris Ćoralić.