Pretraga

Preminuo zagrebački student: ‘Pamtit ćemo ga marljivosti, kolegijalnosti, britkosti i analitičnosti’

A- A+

Student diplomskog studija komunikologije i povijesti na Fakultetu hrvatskih studija te istaknuti vojni analitičar Jan Ivanjek preminuo je u 31. godini. Prijatelji, kolege studenti i profesori opraštaju se od mladića koji nas je prerano napustio.

Preminuli student i vojni analitičar Jan Ivanjek | foto: Privatni album

– U sjećanju svojih nastavnika i kolega s Kampusa Jan će ostati upamćen po svojoj marljivosti, kolegijalnosti, britkosti i analitičnosti. Vrline koje je ugrađivao u svoj rad prepoznate su i izvan granica naše akademske zajednice, gdje se posebno isticao analizama o vojnoj tehnologiji čime je stekao poštovanje i priznanje šire znanstvene i stručne javnosti, napisao je prof. dr. sc. Danijel Labaš, predstojnik Odsjeka za komunikologiju Fakulteta hrvatskih studija.

Nakon kratke i teške borbe s opakom i zloćudnom bolesti, student diplomskog studija komunikologije i povijesti na Fakultetu hrvatskih studija te istaknuti vojni analitičar Jan Ivanjek preminuo je u 31. godini.

Vijest o smrti najprije je objavljena na njegovoj Facebook stranici.

– Jana ćemo pamtiti kao sjajnog stručnjaka koji je pomicao granice o čemu govore i njegovi rezultati, uvijek susretljiv i stručan, pun poštovanja prema svima, ali stručnjak koji je iznad svega volio Hrvatsku, koju je stavljao i ispred vlastitog zdravlja! Iza njega ostaje sjećanje na 123 epizode Cro Opsa, brojne stručne analize i briga o hrvatskoj vojsci, a nama koji smo ga osobno poznavali ostaje žal za Janovom dragom osobnosti koja je bila nešto što će nam zauvijek ostati u sjećanju. Hvala ti Jane na svemu, nadamo se da ćeš paziti na nas i s nebesa, a sigurni smo da će Svevišnji za tebe pronaći mjesto u svom ministarstvu obrane, poručili su Janovi prijatelji.

Knjiga žalosti bit će otvorena u predvorju knjižnice Fakulteta hrvatskih studija od 14. lipnja.