Pretraga

Prijavite se za stipendiju od skoro 100.000 kn za studij: Prošlogodišnja dobitnica podijelila svoje iskustvo

A- A+

Lara Cinotti studentica je preddiplomskog studija digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra. Prošle godine upravo je ova mlada studentica porijeklom iz Šibenika dobila stipendiju Luka Mak koju dodjeljuje Raiffeisen bank Austria. Stipendija pokriva troškove sve tri godine preddiplomskog studija digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra. Kako je izgledalo posljednjih godinu dana i kako je ovo novo iskustvo utjecalo na njezin život s nama je podijelila u razgovoru. Doznajte i kako se prijaviti za stipendiju.

stipendija luka mak

Lara je prošlogodišnja dobitnica stipendije Luka Mak za studij na Algebri, a natječaj za tu stipendiju je ponovo otvoren | Foto: Algebra

Lara Cinotti studentica je preddiplomskog studija digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra, na koji se prebacila nakon što je osvojila stipendiju Luka Mak koju dodjeljuje Raiffeisen bank Austria. Mladoj studentici porijeklom iz Šibenika stipendija pokriva troškove sve tri godine preddiplomskog studija digitalnog marketinga. To nije bila jedina promjena u njenom životu, jer se i zaposlila u korisničkoj podršci Raiffeisen bank Austria. U razgovoru nam je ispričala kako je izgledala njena protekla godina i kako je iskustvo dobivanja stipendije utjecalo na njen život.

Prošla je godina dana otkad si osvojila stipendiju Luka Mak – kako je izgledala tvoja posljednja godina dana?

Zanimljivo je kako se stvari iznenada u životu okrenu na neočekivano dobar način. Posljednja godina dana donijela mi je pregršt pozitivnih promjena. Učinila sam novi korak u svojem akademskom dijelu života i promijenila fakultet, a također sam se i zaposlila. Da mi je netko prije godinu dana rekao ovaj scenarij ne bih mu povjerovala. Nije prošla još niti prva godina studija, a već mi je život bogatiji – toliko novih poznanstava, prilika, iskustva i svega nečeg lijepog.

Kakvi su dosadašnji dojmovi o studiju na Visokom učilištu Algebra?

Visoko Učilište Algebra je izvrstan fakultet s kvalitetnim kolegijima i iskusnim predavačima. Meni je to osobno iznimno bitno jer ne postoji kolegij za koji sam se mogla zapitati „Kako ću ova znanja iskoristiti u budućnosti?“, a sama činjenica da naši profesori imaju višegodišnje iskustvo u poljima na kojima predaju je inspirativna. Ono što odlično nadopunjuje cjelokupno fakultetsko i studijsko iskustvo su moji kolege. Mladi su, inspirativni, talentirani i visokomotivirani – tako bih ih najbolje ukratko opisala. Takvo okruženje vam jednostavno ne može ne odgovarati. Od svega na fakultetu – iskustva, nastave, profesora i svega drugoga – teško mi je izdvojiti jednu stvar kao onu koja mi se najviše sviđa, već sve navedeno pridonosi toj nekakvoj pozitivnoj energiji. Nisam osoba koja oko svega ima pretjerano velika očekivanja, no bitno mi je međusobno poštivanje između profesora i studenata te da svi imamo „svoj glas“. Što se tiče budućnosti, ne volim razmišljati previše daleko. Trenutno mi je cilj završiti preddiplomski studij i nakon toga upisati diplomski.

stipendija luka mak

Lari je na faksu bitno poštovanje između profesora i studenata, a na Algebri, rekla je, to ima | Foto: Algebra

Čuli smo i da ti je prošla godina donijela novitete i u poslovnoj sferi?

Da, zaposlila sam se u korisničkoj podršci Raiffeisen bank Austria. Kao studentu, ovo je posao iz snova! Radim sa zaista odličnim kolegama, puni su razumijevanja prema meni, poštuju me i cijene moje vrijeme koje izdvajam za rad s obzirom na studentske obaveze. Također, unatoč tome što sam najmlađa, tretiraju me kao potpuno ravnopravnu – a to je nešto što se ne viđa svaki dan. Imam mentoricu, to je moja Lana. Divim joj se na strpljenju sa mnom i mojih svakodnevnih milijun pitanja. Oko ovog posla najviše mi se sviđa koliko sam znanja stekla u samo 3 mjeseca rada, a koja će mi poslužiti u budućnosti. Također, svakodnevnom komunikacijom s klijentima dobiješ širu sliku o svijetu koji nas okružuje. Ono što je meni najdivnije je da me se kao studenta tretira jednako kao i ostale u timu što se tiče mišljenja i sličnih stvari.

Kada gledaš retrospektivno i kada su se slegli dojmovi, kakvi su dojmovi o ovom cjelokupnom iskustvu? Kako gledaš uspomenu iznenađenja stipendije?

Wow. Ovo cijelo iskustvo je pomalo nestvarno. Danima sam se nakon sretne vijesti pitala je li to stvarno. I sad još uvijek na to pitanje ostanem bez riječi. Često smo kao društvo izloženiji lošijim vijestima nego pozitivnima i onda kad doživiš da je „sreća na tvojoj strani“ nemaš riječi.

Što bi poručila drugima koji se planiraju prijaviti za stipendiju Luka Mak?

Go for it, nemate što izgubiti, nemojte biti skeptični i suzdržani. Može vam donijeti samo najbolje. Ovakve se prilike ne pružaju svaki dan, pa ako ti netko već pruža šansu iskoristi je!

Stipendija Luka Mak

Stipendiju Luka Mak Raiffeisen bank Austria dodijelit će i u akademskoj godini 2022./2023. Stipendija pokriva troškove sve tri godine preddiplomskog studija digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra. Stipendija nosi ime po Luki Maku, prerano preminulom mladom stručnjaku RBA iz niše digitalnih kanala, platformi i digitalnog marketinga, a pokrenuli su je njegovi kolege zbog dobrote, pozitive i inspiracije koju je Luka donosio u svakodnevnom radu.

Stipendija je namijenjena kandidatima koji u stalnoj potrazi za znanjem, rado slušaju, ne boje se postavljati pitanja, a još više vole tražiti odgovore. Da bi se prijavili, kandidati trebaju do 10. lipnja 2022. na adresu [email protected] poslati životopis i zamolbu u okviru koje će, osim pružanja osnovnih informacija o sebi, odgovoriti na pitanja: ‘Koji je za tebe dobar primjer digitalnog oglašavanja i zašto?’ i ‘Koji je za tebe loš primjer digitalnog oglašavanja i zašto?‘ te odgovore potkrijepiti primjerima.

Više informacija o prijavi na natječaj za dodjelu stipendije Luka Mak nalazi se na službenoj stranici Visokog učilišta Algebra.