Pretraga

Profesor na Filozofskom od studenata tražio uplatnice s određenim iznosom kako bi izašli na ispit, no sankcija nema

A- A+

Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu studenti su profesoru Radovanu Grandiću prije ispita morali donositi uplatnice kako bi on imao dokaz da kupuju njegove knjige. Bez uplatnice nije bilo moguće izaći na ispit. Radi se o profesoru na kojega studenti dugi niz godina imaju prigovore, no Grandić i dalje na fakultetu predaje bez ikakvih problema ili sankcija za svoje ponašanje.

Profesor Radovan Grandić dugi niz godina predstavlja veliki problem studentima Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, no i dalje bez ikakvih sankcija uredno predaje. Zadnji ispad koji je Grandić napravio jest taj što je od studenata tražio da mu prije ispita donesu potvrde o uplati određenog iznosa kako bi uopće mogli pristupiti ispitu. Navodno se radilo o podmirivanju troškova profesorovih knjiga koje su studenti morali kupiti, piše 24sata.rs.

Izdvojeni članak

Profesor odlučio studentima pokazati kako se prodaje proizvod pa se skinuo pred punom dvoranom

Plati pa možeš na ispit

Nakon što se po medijima razvlačila fotografija jedne takve uplatnice, Filozofski fakultet je najavio da će ispitati slučaj. Dva tjedna kasnije, redakcija navedenog portala je dobila odgovor na upit do kud su došli s istragom.

– Provera je u tijeku, i to u skladu s uobičajenim procedurama analize studentske evaluacije i evidencije studentske službe o prolaznosti i uspješnosti studenata na ispitima, ali ovaj put s posebnim osvrtom na predmete koje drži prof. dr. Radovan Grandić, objašnjenje je s Filozofskog faksa.

Pokrajinska inspekcija za visoko obrazovanje također se nije previše potrudila oko ovog slučaja. Ispitali su profesora Grandića i upravu fakulteta, a zatim prepustili odluku dekanu.

Izdvojeni članak

Darivanje profesora prilikom završetka školovanja – da ili ne?

Ucijenio studente da mu potpišu nesuglasnost s novinskim natpisima

U međuvremenu, Radovan Grandić je indirektno ucjenjivao studente. Od svih koji su 7. rujna polagali ispit iz kolegija Teorija vaspitanja I, profesor je pred sam ispit zatražio da potpišu ako nisu suglasni s novinskim natpisima o njegovim neobičnim metodama.

– Dok smo čekali ispred amfiteatra prišla je djevojka i dala nam papir. S jedne strane je bio potpuno bijel, a s druge strane je pisalo obrazloženje da trebaju potpisati oni studenti koji nisu suglasni s pisanjem medija, izjavila je za 24sata.rs jedna od studentica koja je izašla na Grandićev ispit.

Među studentima se priča kao je na Teorije vaspitanja I izašlo između 30 i 50 ljudi, a više od polovice je ostavilo svoj potpis.

– Studenti strahuju od Grandića, prolaznost je veoma mala, a svima je potreban uvjet za narednu godinu i bodovi za budžet. Mislim da su, oni koji su se potpisali, vjerovali da će potpisom olakšati prolaz, istaknula je jedna studentica.