Pretraga

Ravnatelji srednjih škola i učeničkih domova raspravljali o poboljšanju uvjeta za srednjoškolce u Zagrebu

A- A+

Predstavnici Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade održali su sastanak s ravnateljicama i ravnateljima zagrebačkih srednjih škola i učeničkih domova, a glavna tema bila je poboljšanje uvjeta za srednjoškolce. Cilj je odrediti potrebe, a potom pristupiti realizaciji projekata koji uključuju izgradnju i dogradnju škola, ali i održavanje, opremanje i modernizacije.

Foto: Grad Zagreb

U Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga održan je sastanak predstavnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade s ravnateljicama i ravnateljima zagrebačkih srednjih škola i učeničkih domova. Uz aktualnosti u novoj školskoj godini, pročelnik Ureda Luka Juroš ravnateljima je predstavio strateške prioritete i projekte Grada Zagreba na području srednjoškolskog obrazovanja, počevši od ulaganja u infrastrukturu, opremu, tekuće i investicijsko održavanje škola, do podizanja kapaciteta za pripremu i provedbu programa i projekata sufinanciranih iz fondova Europske unije.

– Želja nam je i namjera dodatno ojačati i unaprijediti suradnju s vama – mapirati potrebe, a potom sustavno, planski i strateški pristupiti realizaciji projekata, kako izgradnje i dogradnje škola, tako i održavanja, opremanja i modernizacije. Potencijali fondova Europske unije za proširenjem kapaciteta i unapređenjem kvalitete sustava odgoja i obrazovanja ogromni su i naša je namjera iskoristiti ih, ali i snažnije se angažirati u pomoći vama da ih iskoristite u punom opsegu, objasnio je Juroš.

Izdvojeni članak

Zagreb otvara tri škole i dom u rujnu: Obnova ostalih kasni, jednoj srednjoj produljen rok na 2024.

U novoj školskoj godini započinje provedba građanskog odgoja i obrazovanja u vidu fakultativnog predmeta Škola i zajednica te izvannastavne aktivnosti Zajednica aktivnih građana, što je pozdravio i pročelnik Juroš i istaknuo građanski odgoj i obrazovanje kao zalog kvalitetnijem i inkluzivnijem obrazovanju i društvu.

Ravnatelji srednjih škola i učeničkih domova predstavili su izazove s kojima se susreću u svakodnevnom radu pa su dogovorene aktivnosti za njihovo rješavanje u sljedećem periodu.