Pretraga

Rijeka ljubavi i dalje teče u 2. gimnaziji: Na božićnom sajmu prikupili 35.000 kuna za obitelji u potrebi

A- A+

Da rijeka ljubavi i dalje teče, II. gimnazija u akciju kreće! Pod ovim su motom prošli četvrtak učenici i nastavnici II. gimnazije u Zagrebu organizirali veliki humanitarni božićni sajam. Prostrana dvorana škole na trenutke je bila pretijesna za sve posjetitelje koji su kupovinom božićnih kolača i prigodnih darova sudjelovali u darivanju udruge Rijeka ljubavi koja brine o socijalno ugroženim obiteljima iz Osijeka i okolice. Osim prikupljenog novca, ekipa iz škole sutra ide u Osijek s darovima, a zagrebačka ‘Druga’ opet je pokazala veliko srce.

Foto: 2. gimnazija

Čak 50 volonterki i volontera, učenika i nastavnika, aktivno je sudjelovalo u organizaciji ovogodišnjeg božićnog sajma II. gimnazije u Zagrebu. Već tradicionalno, sajam ‘Druge’ humanitarnog je karaktera, a ove godine škola je odlučila donirati udrugu Rijeka ljubavi iz Osijeka. Udruga brine o socijalno ugroženim obiteljima iz Osijeka i okolice, a humanitarna akcija II. gimnazije odvijala se u dva smjera.

Uspješnim božićnim sajmom prikupljeno 35.000 kuna!

Na božićnom sajmu održanom prošli četvrtak, prikupljao se novac od prodaje po razredima na Sajmu. Kako nam kažu iz škole, prodano je oko 100 kilograma suhih kolača, ukrasa za bor, bezalkoholnih koktela… Na prigodno ukrašenim i bogatim ‘štandovima’ svih razreda, moglo se naći zaista svega, a posjetitelji se u Drugoj nerijetko opremaju božićnim delicijama za blagdanske dane koji slijede. Osim slasnih delicija, u prodaji su bile i prigodne majice s maskotom sajma koju su osmislile učenice škole, a najpopularnije je bilo fotografiranje u Instagram okviru. Ovom raznovrsnom prodajom na Sajmu škola je prikupila 35.000 kuna.

Osim Sajma, u školi su se prikupljale i igračke, od kojih su volonterke i volonteri načinili poklon pakete za djecu štićenike Udruge. Ekipa iz škole tako će se sutra zaputiti u Osijek sa 400 poklon-paketa sortiranih po dobi i po spolu, a sve za ljepši i veseliji Božić malih štićenika udruge.

Utošili skoro pola kilometra ukrasnog materijala za darove

Iz humanitarnih aktivnosti Druge proizlaze i neke zanimljive brojke koje su iz škole podijelili s nama. Tako je na zamatanje poklona potrošeno 225 metara ukrasnog papira, 140 metara vrpce i 80 metara celofana, a 25 kilograma neprodanih kolača donirano je Domu sv. Antuna na Svetom Duhu.

Na kraju, spomenimo i kako je Druga tijekom cijelog prosinca bila humanitarno aktivna pa se igrao humanitarni međurazredni odbojkaški turnir na kojem je sudjelovalo 23 od 24 razreda škole. Cijelim mjesecom humanitarnih aktivnosti te kulminacijom na božićnom sajmu, škola je i ove godine pokazala svoje veliko srce za najpotrebitije.