Pretraga

Sada je službeno: Fuchs je novi ministar znanosti i obrazovanja, otkrio nam prve korake

A- A+

Radovan Fuchs novi je ministar znanosti i obrazovanja. Potvrdio je to danas za srednja.hr.  Uspjeli smo ga dobiti netom što je predsjedniku Vlade pristao da će obnašati tu dužnost. U kratkom razgovoru otkrio nam je prve korake u svom mandatu.

Blaženka Divjak i Radovan Fuchs | Foto: srednja.hr

– Prvo što ću napraviti je okupiti ljude kako bismo mogli dogovoriti kako će izgledati početak nove školske godine, odgovorio je Radovan Fuchs, novi ministar znanosti i obrazovanja, na naše pitanje koji će biti njegov prvi korak na toj funkciji.

Fuchs je danas pristao biti ministar u novoj Vladi Andreja Plenkovića.

Izdvojeni članak
radovan fuchs

‘Stari lisac’ i ‘osoba s integritetom’: O Fuchsu govore bivša premijerka Kosor i tri cijenjena profesora

U kratkom razgovoru otkrio nam je i kako planira promijeniti sastav ministarskog kabineta.

– Neki ljudi će u Ministarstvo doći sa mnom, a neki će otići. Moram voditi razgovore pa još ne bih govorio o imenima, istaknuo je Fuchs, ne otkrivši tko će biti novi pomoćnici i državni tajnici.

Pitali smo ga i što misli o Školi za život.

– Kao što sam više puta rekao, potrebno je analizirati što se do sada napravilo i vidjeti kako dalje, poručio je novi ministar.

Podsjetimo, Fuchs je na toj dužnosti bio i u Vladi Jadranke Kosor. S Jadrankom Kosor i troje cijenjenih profesora razgovarali o njegovom prijašnjem mandatu, nesuđenim ‘Fuchsovim zakonima’, sveučilišnoj autonomiji i novim izazovima u resoru. Taj tekst možete pročitati ovdje.