Pretraga

Šef lokalnog stožera kaže da je broj zaraženih porastao zbog povratka učenika u škole: ‘Očekujem stabilizaciju’

A- A+

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac izjavio je kako u prva dva do tri tjedna nakon početka nastave čak 60 posto zaraženih bilo u djelatnosti osnovnih i srednjih škola. Osim učenika, među zaraženima bili su i djelatnici škola, ali Kozlevac tvrdi kako se ta brojka sada smanjuje i stabilizira.

Foto: Pixabay

U emisiji Novi dan N1 televizije gostovao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, Dino Kozlevac. Izjavio je kako je inzistiranje da škole budu uživo rezultirale velikim brojem zaraženih na početku školske godine.

– Koliko god to nepopularno bilo treba napomenuti da je otvaranjem škola u Istri oko 60 posto zaraženih bilo iz djelatnosti osnovnog i srednjeg školstva. Sad su počeli i fakulteti. Škole uživo nose tu jednu posljedicu koju mi danas imamo, rekao je Kozlevac za N1.

Izdvojeni članak
učionica, razred

Ministarstvo otkrilo koliko je učenika zaraženo: Samo dvije škole u cijelosti su na online nastavi

No, napomenuo je kako u petom tjednu nastave brojke padaju.

– Brojke novozaraženih učenika, odnosno osoblja u školama pada. Tako da očekujem i tu stabilizaciju. To je negdje sada palo gotovo 40 posto od početnih brojki u prva dva, tri tjedna kada je bila eskalacija. Tada smo u jednom momentu imali stotinjak razreda koji su bili zahvaćeni na području istarske županije. To je bilo 30 i nešto osnovnih i srednjih škola zahvaćeno, ta brojka sada pada, objasnio je Kozlevac za N1.

Podsjetimo, prema podacima iz Ministarstva koje smo dobili, vidiljvo je da je u odnosu na prethodna dva tjedna broj zaraženih učenika pao. Više o tome možete pročitati ovdje.