Pretraga

Sin HDZ-ovca kojem su porezni obveznici platili privatni faks donacijom vratio taj novac

A- A+

Nakon što je otkriveno da je Luka Baričević, sin načelnika općine Jasenovac, pohađao privatno visoko obrazovanje na račun poreznih obveznika, Baričević je Vatrogasnoj zajednici koja ga je financirala donirao 60.000 kuna.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Pisali smo o Luki Baričeviću za kojeg su iz 24sata otkrili da su mu visoko obrazovanje na privatnoj Visokoj školi za sigurnost platile Vatrogasne zajednice novcem koji dobivaju od općine ili države i to u ukupnom iznosu od 60.000 kuna. Njegov otac je načelnik općine Jasenovac i saborski zastupnik, Martin Baričević. Luka je kasnije zaposlen kao tajnik u Područnoj vatrogasnoj zajednici (PVZ) Velebit.

Izdvojeni članak

Sinu HDZ-ovog načelnika privatni faks plaćali su građani, a onda je zaposlen ‘da ne ostane bez posla’

Sada je na kalelargainfo.hr objavljeno da je Luka Baričević ponukan negativnim medijskim natpisima odlučio  uplatiti donaciju lokalnoj vatrogasnoj zajednici (PVZ) „Velebit“ i to u iznosu od 60.000 kuna.

– Mediji su zlonamjerno optužili mog oca kako je lokalna vatrogasna zajednica platila moju školarinu. Kao mladom čovjeku čiji je otac dragovoljac Domovinskog rata te nositelj više odlikovanja, aktivni sudionik stvaranja hrvatske države i jedan od nositelja demokratskih promjena na zadarskom području, nisam želio dopustiti neopravdano i nekorektno javno prozivanje moje obitelji. Želim naglasiti da iako ne postoji nikakva moralna, kaznena niti prekršajna odgovornost. Moja supruga je podigla kredit kako bismo uplatili donaciju lokalnoj vatrogasnoj postrojbi te stali na kraj neosnovanim i konstruiranim optužbama na račun mog oca. Želim naglasiti kako moj posao nije nikakav privilegija nego mi je iznimna čast da sa svojim kolegama mogu aktivno raditi na vatrogasnoj zaštiti područja gdje sam rođen i gdje živim, rekao je za spomenuti izvor.