Pretraga

Školama podijeljeno 3,7 milijuna kuna za izvannastavne aktivnosti, pogledajte je li vaša na popisu

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rezultate poziva za financiranje izvannastavnih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama. Školama je dodijeljeno 3.712.282 kuna, a sredstva je dobilo ukupno 279 projekata.

Ilustracija: Unsplash

Objavljeni su rezultati poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2022./2023. Školama i domovima odobrena su sredstva za 279 projekata u ukupnome iznosu od 3.712.282,00 kuna, odnosno 492.704,49 eura.

Osnovne škole dobile su ukupno 1.743.300 milijuna kuna, srednje 1.882.382, a učeničkim domovima dodijeljeno je 86.600 kuna. Koji su sve projekti dobili sredstva možete vidjeti u dokumentu pri dnu teksta. Uz rezultate javnog poziva stoji i informacija da škole Ministarstvu trebaju dostaviti financijsko i pisano izvješće o provedbi projekata koje treba sadržavati: opis realiziranoga projekta, rezultate projekta, popis korisnika projekta te financijski pregled realizacije ukupnih sredstava uz detaljno dokumentiranje svih troškova. Izvješće odmah nakon izvršenja, a najkasnije do 31. kolovoza 2023. godine, stoji u obavijesti MZO-a.

Izdvojeni članak

Učenike u ovoj školi uče pripremati žgance, gibanicu, ali i tortilje: Izdali su i malu kuharicu

Podsjetimo, na javni poziv škole i domovi mogli su prijavljivati projekte u sklopu izvannastavnih aktivnosti s ciljem razvoja učeničkih kompetencija, vještina, kreativnosti, samopouzdanja, asertivnosti i slično i to za:

  • izradu multidisciplinarnih programa rada za učenike
  • osmišljavanje i implementaciju novih metoda i oblika rada s učenicima
  • osmišljavanje i provedbu istraživačkih projekata i projektnih zadataka
  • osiguranje e-učenja i korištenja tehnologije koji omogućavaju pristup izvorima specifičnog znanja za učenike
  • suradnju odgojno-obrazovnih ustanova sa znanstvenim institucijama, istraživačkim centrima, javnim ustanovama i drugim pravnim i fizičkim subjektima koji ispunjavaju uvjete za rad s učenicima (npr. udrugama)
  • unaprjeđenje mentorskoga rada učitelja, nastavnika i stručnih suradnika s učenicima.

Popis dobitnika nalazi se u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab