Pretraga

Slavimo godinu dana online života platforme za učenje kvizovi.srednja.hr!

A- A+

Naša platforma za učenje pod nazivom kvizovi.srednja.hr danas puni godinu dana svog online života. Ovih prvih godinu dana proveli smo nadograđujući sustav i osluškujući potrebe naših korisnika. Današnje brojke nam pokazuju kako idemo dobrim smjerom jer sve više korisnika uči i zabavlja se kroz naš sustav. Hvala svima!

kvizovi srednja.hr

Prvi rođendan sustava kvizovi.srednja.hr

Prije godinu dana predstavili smo javnosti naš sustav kvizovi.srednja.hr. Ova platforma služi za učenje na jedan drugačiji način, a osim edukativnog karaktera ima i onaj zabavni. Riječ je, zapravo, o sustavu gdje je znanje strukturirano kroz pitanja u kviz formi, s četiri ponuđena odgovora.

Pitanja su podijeljena u teme i podteme, a korisnici osim što mogu odgovarati na pitanja, mogu ih i postavljati. Isto tako, mogu otvarati nove teme i podteme i puniti sustav novim područjima znanja.

Ideja koja stoji iza ove platforme je, između ostalog, ponuditi objektivnu ocjenu znanja korisnika. Kako je to moguće u ovom sustavu? Svako pitanje ima određenu težinu, koja se konstantno mijenja s obzirom na to kako su na pitanje odgovorili drugi korisnici. Ocjene se su od 1 do 10, a što je veća ocjena, to je teže pitanje.

Odgovarajući na pitanja korisniku sustav dodjeljuje ocjenu, s obzirom na to kako su na to pitanje odgovorili drugi korisnici. Svatko unutar sustav ima svoj profil, a na kojem može vidjeti koju ima sveukupnu ocjenu te ocjenu svake pojedine teme i podteme unutar kojih je odgovarao na pitanja.

Kakve su brojke nakon godine dana?

U proteklih godinu dana pratili smo koje su potrebe korisnika te smo shodno tome unaprjeđivali sustav. Tako smo uveli mogućnost praćenja korisnika, rangiranje po gradu, školi i fakultetu, unošenja matematičkih zadataka i druge stvari. I dalje ćemo se truditi poboljšavati sustav, a vrlo uskoro možete očekivati nove mogućnosti.

Do sad je svoj profil napravilo preko 36.000 korisnika, a svi oni zajedno su dali preko 3 milijuna odgovora! U sustavu se trenutno nalazi preko 8.000 pitanja podijeljenih kroz 120 tema i 720 podtema. Angažiranih korisnika, onih koji postavljaju pitanja, je u sustavu više od 400.

Među najpopularnijim temama, onima s najviše pratitelja, su Znanost, Književnost, Jezik, Serije te Engleski jezik.

Najviše korisnika dolazi iz Zagreba, pa potom iz Splita, Rijeke, Osijeka, Zadra i Varaždina.

Top lista osnovnih škola

Kako se radi o sustavu za učenje, logično je kako je većina naših korisnika unutar sustava obrazovanja. Svaki korisnik pri registraciji može upisati obrazovne institucije koje je završio ili trenutno pohađa, a onda se može i uspoređivati s ostalim korisnicima koji su išli ili pohađaju istu obrazovnu instituciju.

U sustavu postoje i teme 5. razred, 6. razred, 7. razred i 8. razred u kojima se nalaze pitanja gradiva iz osnovne škole. Na taj način učenici mogu učiti i pripremati se za ispite, a svaki korisnik koji odluči postaviti pitanja iz gradiva koje uči, istovremeno pomaže cijeloj svojoj, ali i budućim generacijama učenika.

Složili smo top listu osnovnih škola iz kojih dolaze najviše korisnika sustava:

 1. Osnovna škola Josipa Zorića iz Dugog Sela
 2. Osnovna škola Ivana Benkovića iz Dugog Sela
 3. Osnovna škola Đure Deželica iz Ivanić Grada
 4. Osnovna škola Stjepana Basaričeka iz Ivanić Grada
 5. Osnovna škola Josipa Badalića iz Graberja Ivanićkog
 6. Osnovna škola Malešnica iz Zagreba
 7. Osnovna škola Bogumila Tonija iz Samobora
 8. Osnovna škola Ljubo Babić iz Jastrebarskog
 9. Osnovna škola Nikole Hribara iz Velike Gorice
 10. Osnovna škola Izidora Kršnjavog iz Zagreba

Top lista srednjih škola

Osim gradiva osnovne škole, u sustavu je moguće pronaći i pitanja za srednje škole, i to u temama 1. razred srednje, 2. razred srednje, 3. razred srednje i 4. razred srednje. Posebno za maturante, postoji i tema Državna matura u kojoj se nalaze pitanja iz prošlih državnih matura. Upravo je ova tema ona s najviše odgovorenih pitanja.

Složili smo listu srednjih škola iz kojih dolazi najviše korisnika.

 1. Glazbena škola Ferdo Livadić iz Samobora
 2. Umjetnička škola Franje Lučića iz Velike Gorice
 3. XV. gimnazija iz Zagreba
 4. X. gimnazija Ivan Supek iz Zagreba
 5. Prirodoslovna škola Vladimira Preloga iz Zagreba
 6. Gimnazija Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca
 7. Prva gimnazija Varaždin
 8. Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda
 9. Zdravstveno učilište Zagreb
 10. Gimnazija Matija Mesić iz Slavonskog Broda

Top lista visokih učilišta

Naravno, uz osnovne i srednje škole, korisnici mogu upisati i visoka učilišta koja pohađaju. Neki studenti otvorili su teme i podteme za gradivo koje oni uče na svojim studijima te na taj način sustav obogatili i specifičnim znanjima iz različitih područja.

Ovo je 10 visokih učilišta s kojih dolazi najviše korisnika:

 1. Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu
 2. Veleučilište Velika Gorica
 3. Filozofski Fakultet u Zagrebu
 4. Ekonomski fakultet u Zagrebu
 5. Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu
 6. Pravni fakultet u Zagrebu
 7. Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu
 8. Medicinski fakultet u Zagrebu
 9. Visoka škola za sigurnost s pravom javnosti u Zagrebu
 10. Zdravstveno veleučilište u Zagrebu


Ako još niste, kreirajte svoj profil i krenite otkrivati što znate, a što ne znate! Sustav ćemo i dalje unaprjeđivati i prilagođavati potrebama korisnika, kako bi ova platforma za učenje postala još veća i bogatija znanjem!