Pretraga

Šokantni prizori iz istarske škole: Dvojica učenika boksala se do krvi

Novi slučaj nasilja u školi zgrozio je javnost. Dvojca učenika jedne istarske škole u učionici su se boksala do krvi, a posebno čuđenje izaziva činjenica da je jedan od sudionika odlikaš koji se upravo sprema na državno natjecanje u znanju.

foto: pixabay

Portal 24sata.hr objavio je snimku dvojice učenika iz jedne istarske škole, na kojoj se mladići pred promatračima u učionici – boksaju! Obojica su nosila boksačke rukavice i zadavala si udarce većinom u glavu, a ‘meč’ nije zaustavljen ni nakon što je jednome od njih potekla krv iz nosa.

Učenici koji su sudjelovali u tučnjavi suspendirani su s nastave, a policija je utvrdila što se dogodilo

– Zgrožen sam onim što se događa u školi. Ja sam je završio, no znam dečke sa snimke. Ovakve stvari ne smiju se događati i treba ih sankcionirati. To se ne smije događati. Gdje su profesori?, kazao je čitatelj 24sata.hr te dodao kako je snimku poslao jer želi da se takvim stvarima stane na kraj.

Ravnateljica škole začuđena je događajem te kaže kako ju je ovakvo ponašanje učenika šokiralo. Čuđenje je time veće što je jedan od sudionika maturant koji je inače odlikaš i koji se trenutno priprema za državno natjecanje iz filozofije.

– Ovo nije bila tučnjava u smislu sukoba ili svađe, ali bez obzira na to riječ o situaciji koja je za školu posve neprimjerena.Ne možete nikad znati što su učenici u stanju napraviti. Ovako nešto niti prihvaćam, niti dopuštam. Istražit ću detaljno o čemu se ovdje radilo, istaknula je ravnateljica škole za 24sata.hr.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja poručuju kako će od škole i ravnateljice zatražiti detaljno očitovanje te školi na raspolaganje staviti krizni tim za psihološku podršku.

Šokantni prizori iz istarske škole: Dvojica učenika boksala se do krvi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap