Pretraga

Šokantno: Mladi na Facebooku pokrenuli užasan trend

A- A+

Nova smrtonosna moda među tinejdžerima na Facebooku – ‘eksaju’ se vrčevi žestica pomiješani s voskom za automobile, Viagrom, pa čak i živim zlatnim ribicama.

Na Facebooku se ovih dana može vidjeti nova pošast koju su prigrlili tinejdžer i adolescenti diljem svijeta. Jedna od njih je i 23 – godišnja Ryan Linley, koja je snimila video u kojem ispija kod kuće pripremljen koktel Tabasca, Souther Comforta i sredstva za sjaj automobila fluorescentno žute boje, piše Mail Online.

Izdvojeni članak

Opasan novi trend kod studenata i tinejdžera

Riskiraju život i zdravlje opasnim koktelima

Mnogi se pitaju zbog čega ovi mladih riskiraju svoje zdravlje i život ispijajući ovakve ‘napitke’, a pogotovo što ih tjera da takve uratke stavljaju na društvenu mrežu. Odgovor leži u zabrinjavajućem internetskom trendu koji trenutno drma Engleskom, zvanim ‘NekNomination‘.

Trend uključuje prijatelje koji jedni druge izazivaju da konzumiraju, odnosno ‘eksiraju’ ovakve koktele, na što je ekstremniji mogući način. Ne radi se dakle samo o ispijanju vrča piva u nekoliko sekundi, već o ozbiljno ugrožavajućim mješavinama alkohola sa pripravcima koji nikako ne bi smjeli ući u ljudski organizam.

Nakon što snimku stave na Facebook, mladi ‘nominiraju’ neke od svojih prijatelja koji bi trebali slijediti njihov primjer.

Izdvojeni članak

Tinejdžer se napio u lokalnom klubu, a probudio se na aerodromu u Parizu

Miješaju sve i svašta pa to ‘eksiraju’

NekNomination već je završio smrću za sva mladića u Australiji, gdje je trend i započeo, a koji se ‘zahvaljujući’ društevenim medijima proširio globusom. Sada tisuće Britanaca slijede primjer australskih ‘kolega’, a stranice Facebooka prepune su fotografija i videa koji variraju od opasnih do jednostavnih odvratnih.

Adolsecenti u koktele miješaju sve od hrane, ilegalnih droga, sredstava za čišćenje kućanstva, pa čak i urina, a sve kako bi se ‘zabavili’.