Pretraga

Splitski ‘gaser’ konačno dobio svoje: Ukinuta mu je vozačka, polagati može tek za 2 godine

A- A+

Splitski ‘gaser’ Adrian Petričević, poznatiji po nadimku Adri, konačno je dobio strogu kaznu za svoje divljanje po cesti. Ukinuta mu je vozačka, što znači da će morati ponovno polagati ispit. No to će najranije moći učiniti tek za dvije godine.

Adrian Petričević

Adrian Petričević | screenshot: YouTube

Splitskom ‘gaseru’, 21-godišnjem Adrianu Petričeviću, na portalu srednja.hr posvetili smo nekoliko članaka. Voljeli bismo se sada okrenuti i reći da su to bile pozitivne priče o mladom Dalmatincu koji je svoju strast prema autima i njihovoj modifikaciji usmjerio na stvaranje edukativnih videa na društvenim mrežama.

Ukinuta vozačka

Istini za volju, dio njegovog contenta upravo tako i možemo opisati, no lik i djelo Adriana Petričevića ipak je neodvojivo od opetovanog divljanja po cesti, kršenja zakona, novčanih i zatvorskih kazni koje je zbog toga zaradio.

Upravo je zbog nesmotrene vožnje u dosta navrata i prekršaja koje je zaradio u tim svojim pohodima ovih dana konačno dobio nešto strožu kaznu. Kako piše Slobodna Dalmacija, Adriju je ukinuta vozačka dozvola. To u praksi znači da ga se u ovome trenutku tretira kao da nikad nije ni polagao. Istom je mjerom određeno da će polaganju vozačkog ispita moći pristupiti tek za dvije godine. To se odnosi na sve kategorije koje je imao položene.

Izdvojeni članak
adrian adri petricevic

Kad nekog pogazi, hoćete li i onda slaviti divljanje splitskog influencera?

Nema pravo žalbe

Podsjetimo, Adri se proslavio vožnjom svoje “Suzi”, svog nabrijanog Suzukija GSXR-1000, gdje je u nešto više od dvadeset minuta, prema pisanju medija, počinio više od osamdeset prometnih prekršaja, zbog čega je na mjesec dana završio i na splitskim Bilicama.

To mu nije bio ni prvi ni zadnji prekršaj, negativni bodovi su se skupljali, a kad ih se skupilo previše Policijska uprava splitsko-dalmatinska učinila je ono što se po proceduri mora učiniti, pa je splitskom funcutu de facto poništila vozačku dozvolu. Rješenje o ukidanju je izvršno i na njega Petričević nema pravo žalbe.