Pretraga

Splitski srednjoškolci darivali krv

A- A+

Posljednja akcija darivanja krvi u splitskoj IV. gimnaziji dogodila se prije nekoliko godina, a Vijeće učenika u suradnji s Crvenim križem obnovilo je akciju i planira od nje napraviti kontinuirani događaj.

Krv su mogli darivati samo punoljetni maturanti pa je odaziv više od 30 učenika zapravo vrhunski“, objašnjava nam predsjednik Vijeća učenika Marko Župa. Za 6. mjesec planira se napraviti novu akciju darivanja krvi u kojoj će opet moći sudjelovati oni koji su i ovaj puta darivali, ali i svi ostali koji žele pomoći.

Vijeće je aktivno i po drugim pitanjima pa se tako ove godine planira napraviti sandučić povjerenja u kojega bi učenici ubacivali pisma, a posebni tim sastavljen od članova vijeća i stručnih osoba bi na ta pisma i odgovarao preko njihovog facebook profila i oglasne ploče škole.

Kreću i u organizaciju učeničkih tuluma po uzoru na Spring i Autumn Ball iz američkih teen filmova, ali kako naglašava Marko, prilagođene našem mentalitetu. Zanimljiava je i akcija u kojoj će organizirati veliki izbor za najboljeg profesora školi po principu jedan učenik, jedan glas.

U svakom slučaju, ako ovakva akcija već ne postoji u vašoj školi, možda će vas upravo ova potaknuti da je vi organizirate.