Pretraga

Sramotna obavijest na školi u Zadru: Ovo nema ni na tržnici, a ne u obrazovnoj ustanovi

A- A+

Alibi Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja, o tome da se prepuste konci odlučivanja o početku drugog polugodišta ravnatelju svake pojedine škole u državi, počela je pokazivati svoje lice na terenu.

Sporni plakat na školi / izvor: Zadarski.hr

Naime, kao što vidite iz priložene obavijesti na zadarskoj osnovnoj školi, ovaj je ravnatelj baš poput ministra odlučio ‘ne talasati’ te dopustio učenicima odnosno njihovim roditeljima licitaciju s početkom drugog polugodišta. 

Izdvojeni članak

Tko ide na skijanje, ne mora u školu

No, na obavijest koja prihvaća i potiče nejednakost u društvu, nije mogla ravnodušna ostati majka jednog osnovca iz Poličnika. Njeno, obraćanje medijima i javnosti, prenosi zadarski.hr.

‘Molim vas da objavite sramotu koju su zalijepili na staklo jedne osnovne škole. Ja svog sina neću slati u školu niti 12. niti 13. siječnja. Krenuti ce u školu 16.siječnja 2017. Na skijanje neće ići jer mu ja to ne mogu priušitit. Ako Bog da pasti će i kod nas snijeg pa ću ga opravdati da je bio na skijanju. S obzirom da ja toliko godišnjeg odmora nemam (imam 23 dana), a samo njihovi zimski i proljetni praznici uzmu 20 dana (gdje su im još ljetni praznici), morati ću uzeti bolovanje jer ga nema ko čuvati.

Izdvojeni članak

Uhvatili smo MZOS u laži: ‘Poduzet će se odgovarajuće mjere kako bi se utvrdila odgovornost’

Nisu mi jasni ovi iz Ministarstva, Županije (jer župan iz opravdanih razloga moze donijeti takvu odluku o promjeni datuma početka ili završetka škole uz odobrenje Ministarstva), a i ravnatelji škola. Što ne bi bilo normalnije da se početak škole organizira prema vremenskim prilikama (neprilikama) ovisno gdje je u Hrvatskoj? Što će djeci tri tjedna zimskih praznika, dva tjedna proljetnih praznika i nastava koja počinje usred tjedna.

Škola počinje 12.01.2017.- ČETVRTAK, proljetni praznici 13.04 (ČETVRTAK).-24.04., a zadnji dan škole 14.06.2017. -SRIJEDA. Ne bi li bilo logičnije da im praznici traju po tjedan dana manje, ali isto tako s obzirom na vrućinu i sezonu , neka im škola traje tjedan dana kraće (ionako su im učionice neklimatizirane), ili neka škola počne tjedan dana kasnije, ali ne, mi se moramo prilagođavati ekipi iz Zagreba, i njihovom skijanju, i proljetnim praznicima i ljetovanju. Kako gospodi u Zagrebu odgovara.’

Samo kratko podsjetimo da je sve počelo u prvom tjednu rujna kada je Momir Karin, pomoćnik sada već bivšeg ministra obrazovanja Predraga Šustara, izjavio da je Ministarstvo dopustilo učenicima koji idu na skijanje da opravdaju svoj izostanak na
početku drugog polugodišta
.