Pretraga

U srednjima 5.255 mjesta ostalo prazno: Kvotu nisu popunile sve gimnazije, ali jedna vrsta škola jest

A- A+

Nakon provedenog ljetnog roka upisa u srednje škole, u školama diljem Hrvatske  ostalo je slobodno više od pet tisuća mjesta. Priliku da ih popune osmaši koji nisu nigdje ‘upali’ imaju krajem kolovoza, kada kreću prijave za jesenski rok.

foto: Anton Mezulić| www.srednja.hr

Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. u I. razred srednjih škola RH za ovu je godinu u programe redovitog obrazovanja planiran  broj upisnih mjesta za ukupno 47.545 učenika.

Mjesta ima u gimnazijama, ali ne i u progamima za medicinske sestre/tehničare

Izdvojeni članak
prazna učionica u školi

Zaobišla ih upisna groznica: Ovih 19 srednjoškolskih smjerova nije upisao niti jedan učenik

Ljetni rok upisa je završen, a u srednjim školama diljem Hrvatske, nepopunjeno je ostalo čak 5.255 mjesta i to u gotovo svim vrstama programa – gimnazijama, trogodišnjim i četverogodišnjim strukovnim školama, u programima obrazovanja za vezane obrte u trajanju od tri godine.

Mjesta više nema u programima obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije medicinska sestra/tehničar opće njege u trajanju od pet godina, gdje je planirana kvota od 973 upisanih popunjena.

Prema tablici objavljenoj u Nacionalnom informacijskom sustavu prijava i upisa u srednje škole i ažuriranoj ove srijede, najviše je slobodnih mjesta ostalo u Gradu Zagrebu, 1.062, zatim u Osječko-baranjskoj županiji 529, u Splitsko-dalmatinskoj 476 te u Vukovarsko-srijemskoj 432.

Tablicu okvirnog broja mjesta za jesenski rok možete vidjeti u nastavku. *napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu ili klinkuti ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [254.71 KB]

Prijave programa od 21. kolovoza

Izdvojeni članak

Borba za svako mjesto: Ovo je 20 najpoželjnijih strukovnih škola i gimnazija u Hrvatskoj

Za upis na preostala slobodna mjesta u jesenskom roku mogu kandidirati samo oni učenici koji se nisu upisali u srednju školu u ljetnom upisnom roku. Prema Odluci Ministarstva, jesenski upisni rok započinje 21. kolovoza u 12:00 sati, kada počinje prijava srednjoškolskih programa u NISpuSŠ-u.

Prijava programa koji zahtijevaju dodatne provjere završava 22. kolovoza, a provjera i unos rezultata dodatnih provjera održat će se 23. kolovoza. Odabir obrazovnih programa za sve ostale škole zaključat će se 27. kolovoza 2019. godine kada započinje ispis prijavnica.

Konačne ljestvice poretka objavit će se 29. kolovoza, a dostava upisnica u srednje škole je 30. kolovoza. Sve ključne datume jesenskog roka možete vidjeti u tablici u nastavku.