Pretraga

Srpska studentica proglašena najboljim govornikom na svijetu

A- A+

Studentica treće godine Fakulteta političkih nauka u Beogradu Helena Ivanov proglašena je najboljim govornikom na svijetu. Osvojila je prvo mjesto na netom održanom Svjetskom sveučilišnom debatnom prvenstvu u Indiji na kojemu je sudjelovalo 400 timova s preko 250 svjetskih sveučilišta.

Foto: Facebook

Mlada Srpkinja Helena Ivanov proglašena je najboljim govornikom na svijetu. Studentica treće godine beogradskog Fakulteta političkih nauka, zajedno s kolegom Stefanom Siridžanskim, plasirala se u finale 34. Svjetskog sveučilišnog debatnog prvenstva u Indiji, na kojem je bila uvjerljivo najbolja od svih 400 timova koji su sudjelovali u natjecanju, piše Telegraf.rs.

Izdvojeni članak

Studenti zagrebačkog Prava obranili titulu najboljih u regiji te odlaze u Oxford

Srpska studentica pomela konkurenciju

Svjetsko sveučilišno debatno prvenstvo poznato je kao ‘Olimpijada debatiranja‘ te je najveće godišnje međunarodno okupljanje studenata na kojemu sudjeluje preko 250 svjetskih sveučilišta. Na ovogodišnjem finalu beogradski studenti su s protivničkim timom debatirali o problemu azilanata na engleskom jeziku.

Helena Ivanova je, kako je objavila nevladina organizacija Otvorena komunikacija, pomela konkurenciju od 400 timova te postala najbolji oratorom na svijetu u kategoriji engleskog kao nematernjeg jezika.

Izdvojeni članak

Studenti svojim izumom pobijedili na NASA-inom natjecanju

Sveučilište u Beogradu se penje na svjetskoj debatnoj listi

Uz spomenute studente treće godine Fakulteta političkih nauka, veliki uspjeh na ovom natjecanju ostvarili su i Viktor Prlja te Goran Jakuloski s Fakulteta organizacionih nauka. Oni su u kategoriji engleskog kao maternjeg jezika proglašeni četvrtim i šestim govornikom na svijetu.

Susjednu Srbiju je na ovom natjecanju predstavljalo čak osmero studenata, a njihovi odlični rezultati poboljšali su položaj beogradskog Sveučilišta na svjetskoj debatnoj listi. Trenutno se nalaze na 57. mjestu od 500 svjetskih sveučilišta.