Pretraga

Studenti zagrebačkog Prava obranili titulu najboljih u regiji te odlaze u Oxford

A- A+

Studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta pobijedili su na drugom regionalnom natjecanju ‘Price Media Law Moot Court Competition’ koje se održavalo u Beogradu od 13. do 15. prosinca. S obzirom da su obranili titulu najboljih u regiji, plasirali su se na međunarodno natjecanje koje će se održati od 1. do 4. travnja u Oxfordu.

Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu osvojili su prvo mjesto na regionalnom natjecanju iz medijskog prava koje se održalo u Beogradu između 13. i 15. prosinca. Ovogodišnjom pobjedom na ‘Price Media Law Moot Court Competitionu‘ obranili su titulu najboljih u regiji te se plasirali na međunarodno natjecanje u Oxfordu.

Izdvojeni članak

Student Prava u Zagrebu tužio svoj fakultet i pobijedio u sporu

Zagrebački studenti prava najbolji u regiji

Drugo regionalno natjecanje održano je u organizaciji Sveučilišta Oxford i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu na kojem su sudjelovale ekipe iz jugoistočne Europe. Ukupno se natjecalo 40 studenata i trenera, a zagrebačka ekipa u finalu je pobijedila tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Zahvaljujući ovom velikom uspjehu na regionalnoj razini, studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kvalificirali su se za međunarodno natjecanje u medijskom pravu koje će se od 1. do 4. travnja 2014. održati u Oxfordu.

Riječ je o natjecanju na kojem je prošle godine sudjelovalo preko 80 sveučilišta iz više od 30 zemalja sa šest kontinenata. Uz studente iz Zagreba i Niša, na međunarodno natjecanje u Oxfordu plasirala se i ekipa studenata sa Sveučilišta Aristotle u Thessaloniki iz Grčke.

Izdvojeni članak

Pismo ogorčene studentice Pravnog Fakulteta


Bavili se neovlaštenim pristupima osobnih podataka

Na natjecanju iz medijskog prava središnja su pitanja hipotetskog slučaja (moot case) zaštita slobode govora i prava na privatnost. Ove su se godine studenti posebno bavili pitanjima neovlaštenog pristupa osobnim podacima i njihovim korištenjem, etičkim standardima za novinare i funkcioniranjem internetskih tražilica.

Pobjedničku petorku pripremala katedra za građansko pravo

Pobjednički tim čine studenti Morana Perušić, Teodora Skelin, Ana Vitauš, Dario Ćorić i Hrvoje Škalić, a do finala regionalnog natjecanja došli su s maksimalnim brojem pobjeda, kao i ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

U završnici su Zagrepčani ipak ostvarili bolji uspjeh simulirajući ulogu tužitelja pred sudačkim vijećem sastavljenim od uglednih pravnika i stručnjaka iz medijskog prava. Uz ukupnu pobjedu na natjecanju, studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osvojili su i nagradu za najbolje podneske, odnosno za tužbu i odgovor na tužbu.

Studente je pripremala Katedra za građansko pravo Pravnog fakulteta pod mentorstvom asistentice Ive Kuštrak Managić, zajedno s članovima prošlogodišnje pobjedničke ekipe Kristinom Mandić, Dinom Salapić, Antonijom Ivančan i Filipom Kufrinom.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap